Part Forana 26/08/2020

La Policia Local investiga dos joves per intentar robar 240 kg de garroves a Manacor

La cridada d'un treballador de la finca ha facilitat la localització dels presumptes culpables, encara que un tercer ha aconseguit fugir

T.riera
1 min
Efectius de la Policia Local al lloc dels fets./ POLICIA LOCAL

ManacorLa Policia Local de Manacor investiga dos joves per intentar robar 240 kg de garroves a una finca del municipi aquest dimecres. Un treballador s'ha adonat de la presència de tres persones mentre carregaven diversos sacs i ha avisat tot d'una els agents. El tercer implicat ha aconseguit fugir de la finca, però no es descarta localitzar-lo aviat.

Segons fonts de la Policia Local, els fets han tingut lloc en una finca entre Manacor i Portocristo. Tres joves tenien preparat un vehicle per endur-se els 240 kg de garroves en sacs, però la cridada del treballador de la finca ha ajudat que els agents interceptassin en qüestió de minuts un dels presumptes autors. Al segon d'ells l'han trobat posteriorment. Aquests havien fugit camp a través després d'adonar-se de la presència del treballador, però tan sols un ha aconseguit fugir sense ser detectat.

Davant els continus casos de robatoris de garroves, denunciats per les cooperatives agroalimentàries, la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, la Delegació de govern a les Illes Balears i la Federació d'Entitats Locals (FELIB) s'han coordinat per fer front a aquesta situació al camp balear.

Incrementaran el control en les vendes sobre l'origen de la garrova per impedir la venda de partides robades. Qualsevol venda de garrova en una cooperativa, magatzem o a qualsevol altre operador econòmic haurà de dur una fitxa signada per qui realitzi la venda i pel titular de la finca, autoritzant d'aquesta manera l'operació. A més, la Guàrdia Civil podrà inspeccionar els magatzems i demanar els comprovants davant qualsevol amenaça o sospita de robatori.

stats