Part Forana 14/01/2019

L'obra fotogràfica de Gabriel Flaquer de Capdepera finança quatre habitatges per a dones a l'Índia

Els habitatges estaran acabats la propera primavera, segons l'Ajuntament

M. Barceló
2 min
Juanita Terrassa, viuda de Gabriel Flaquer, durant la presentació del projecte solidari a la Índia.

CapdeperaLa recaptació de la mostra 'Postals d'una vida', fruit de la venda de 61 de les 70 estampes del fons fotogràfic Gabriel Flaquer Terrasa, que fou exposat els mesos de agost i setembre del 2017 a Capdepera, servirà finalment per construir quatre habitatges per a dones a l'Índia de la Fundació Vicente Ferrer.

Aquest passat cap de setmana s'ha explicat a Capdepera com es troba la construcció dels habitatges, i que previsiblement estaran enllestits la propera primavera, segons ha informat l'Ajuntament. En principi, amb els 10.210 euros recaptats de la mostra fotogràfica es pensava que es podrien finançar tres habitatges, però al final podran ser quatre.

Però aquestes quatre unitats formen part d’un projecte més ampli, que consisteix a garantir l’accés a un habitatge digne a 14 famílies que viuen en una situació d’extrema pobresa i que són membres de les castes més desfavorides del sistema social indi.

La propietat de cada casa que es finança amb fons de la col·lecció de Gabriel Flaquer es registra a nom de la dona per així poder apoderar el seu paper a la comunitat i a la societat. El projecte s’ha desenvolupat al poblat rural de Chinna Matlagondi, situat a l’àrea de B.K. Samudram.

En l’acte de presentació del projecte hi va participar la família Flaquer Terrassa, propietària de les fotografies, que va decidir que els doblers que es recaptassin amb la venda fossin destinats a un projecte per a dones de la Fundació Vicente Ferrer. També hi varen assistir veïns del municipi que volien conèixer el desenvolupament del projecte.

Grabriel Flaquer (Capdepera 1937-2009) fou un hoteler que visqué el món de la fotografia de manera molt apassionada. Retratà el futur del municipi i de molts altres indrets del planeta que visità. La seva col·lecció mostra la Capdepera de la segona meitat del s. XX amb la transició del model agrari al model turístic actual. La seva família cedí el 2017 la seva col·lecció de fotos amb prop de 50.000 negatius al Centre Melis, que depèn de l'Ajuntament.

stats