Part Forana 16/03/2022

Felanitx ja té deixalleria municipal

El Consell de Mallorca ha subvencionat les instal·lacions amb 278.571,40 euros

ARA Balears
1 min
La deixalleria Felanitx

PalmaEls residents de Felanitx ja poden dur els seus residus a la deixalleria municipal. Les obres per a aquesta construcció han durat quatre mesos i han tingut un cost de 396.726,04 euros, dels quals el Consell de Mallorca n'ha aportat 278.571,40, segons informa la institució insular en una nota.

La construcció de la deixalleria dona resposta a la necessitat creixent de la ciutadania de Felanitx de desprendre's de materials i eines que ja no els són útils i, alhora, a la demanda social de poder-los reciclar. D'aquesta manera, es pretén millorar la gestió dels residus sòlids urbans i generar un benefici mediambiental, ja que els materials i electrodomèstics poden continuar tenint un ús una vegada seleccionats.

L'obra està totalment alineada amb els objectius del Consell quant a residus, ja que se'n farà una gestió eficaç i correcta, sobretot amb la separació i el tractament", ha dit el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora. Per la seva banda, el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha explicat que en aproximadament un mes, ja estaran disponibles els contenidors per posar en marxa la deixalleria i que" la intenció és que tots els residus que no es recullin habitualment dins el municipi es puguin dur aquí i se'n faci el millor tractament. Aquests residus serien, per exemple, un matalàs, les piles, un ordinador o una butaca", afegeix Monserrat.

stats