Igualtat
Part Forana 17/08/2023

Esporles dona suport al grup Fades arran de la denúncia de Vox: "No entenem que ho titllin d'incitació a l'odi"

La regidora d'Igualtat presentarà una moció al pròxim plenari en defensa dels músics i dels organitzadors de la festa: "Volem expressar el nostre més ferme rebuig"

2 min
El grup Fades després de la seva actuació a Esporles.

PalmaLa regidora d'Igualtat de l'Ajuntament d'Esporles, Maria Roig, amb el suport de la resta de l'equip de govern, ha expressat el seu rebuig davant l'actitud de Vox després del concert del grup Fades que actuà a Esporles el passat dilluns 14 d'agost, dins el marc de les Festes de Sa Vilanova. Després que el cantant introduís una cançó dient "fora feixisme, fora homofòbia i fora catalanòfobs", Vox va anunciar que els denunciaria per incitació a l'odi: "No entenem com algú pot veure incitació a l'odi davant aquestes paraules", ha lamentat la regidora d'Igualtat.

Per això, Roig ha assegurat que presentaran una moció al pròxim ple en defensa dels músics del grup i també de la Comissió de Festes de Sa Vilanova, que va organitzar l'esdeveniment. La regidora també ha recordat "el compromís ferme d'aquest equip de govern amb el col·lectiu LGTBIQ+", ja que "dona suport a iniciatives com Esporles Orgullosa", un esdeveniment que es durà a terme el proper 2 de setembre al poble. A més, Roig ha anunciat que moments abans de l'actuació de Fades, Esporles va viure un espisodi d'homofòbia: "Es va cremar una bandera LGTBIQ+".

En una publicació a les seves xarxes socials, la coordinadora del partit d'extremadreta al municipi, insinuà que els clams de Fades anaven dirigits a ella pel fet de ser de Vox. Un fet que el grup ha desmentit i ha assegurat que es tracta d'unes paraules que diuen a totes les seves actuacions: "La regidora de Vox no es va equivocar, en els nostres concerts no volem ni feixistes, ni homòfobs. No només això, a nosaltres no ens va informar ningú que hi seria. Desconeixiem la seva presència...".

A més, el grup ha lamentat públicament que la coordinadora de Vox "que té un càrrec públic" utilitzi la seva imatge i "l'exposi públicament" per acusar-los de transmetre un discurs d'odi. "No demanem respecte, no demanem espais, els exigim", han sentenciat a una publicació a les xarxes socials.

stats