Acusacions
Societat 17/08/2023

El grup Fades, acusat per una regidora de Vox Esporles per un presumpte "delicte d'odi"

La coordinadora del partit polític a Esporles ha informat que l'acte "rebria la seva denúncia"

2 min
Fades a una publicació d'Instagram el dia del concert a Esporles

PalmaEl grup Fades ha estat acusat d'un presumpte delicte d'odi després d'un concert a Esporles aquest dilluns. La coordinadora de Vox a Esporles, Andrea Busquets, ha assenyalat, en una publicació de Facebook, l'agrupació musical per "fomentar l'odi" i ha informat que l'acte "rebria la seva denúncia".

Busquets ha deixat per escrit que ella va ser "l'única regidora" del partit "que va acudir a gaudir de l'espectacle fins que es va cometre un presumpte delicte d'odi" quan els cantants van dir "fora feixistes, homòfobs i altres".

La representant, qui es va sentir al·ludida per les paraules de Fades, s'ha demanat que "per què tant d'odi?" i ha afegit que "encara que no entengui les banderes damunt l'escenari" (fent referència a la bandera LGBTI que hi penjava), "per què no gaudir junts del concert?".

A la vegada que s'ha sentit apuntada per les paraules dels artistes, Busquets ha negat que el partit sigui "homòfob i feixista" i ha demanat a la gent que "es culturitzi".

El conjunt ha contestat a l'acusació aquest dimecres a través de Twitter. Segons el grup, el concert "va ser com qualsevol altre" i l'han fet "amb la mateixa intenció de sempre: animar i crear un ambient de festa queer i en català". Davant l'acusació de Busquets han deixat clar que "no es va equivocar" i que als seus concerts Fades no hi vol "ni feixistes, ni homòfobs".

Segons l'encarregada de Vox Esporles, els artistes estaven informats de la presència de Busquets, cosa que ells han negat a Twitter, contestant a la seva acusació: "Desconeixíem la seva presència...". A més, l'agrupació s'ha defensat dient que no varen "parlar de VOX, sinó de l'extrema dreta en general". Suposen que "si la "regidora" se sent apel·lada és per alguna cosa".

Els artistes han condemnat que tot i tenir un "càrrec públic", Andrea Busquets hagi "emprat" la seva "imatge" i l'hagi "exposada públicament" acusant-los de "transmetre un discurs d'odi". "No demanam respecte, no demanam espais, els exigim. Visca el col·lectiu, visca la cultura en català", han afegit finalment.

stats