Partits
Part Forana 02/07/2024

Endavant i PSOE tanquen un pacte de govern a Lloret

Ara els socialistes entraran al govern amb la segona i la cinquena tinent de batlia i les àrees de Serveis Socials, Salut i Esports

Joan Socies
2 min
El dia de la investidura, els dos regidors socialistes, esquerra, aplaudiren Amengual, els tres del PP, dreta, no.

LloretAcord de govern. Un any després de la formació de l'actual govern municipal de Lloret, Endavant, amb quatre regidors, ha obert la porta al govern municipal als dos regidors del PSOE.

Després de mesos de negociacions, l'equip d'Endavant Lloret, liderat pel batle, Sebastià Amengual, i els socialistes de Xisco Arrom han acordat que els dos edils d'aquesta formació entrin a formar part de l'equip de govern. Així, Endavant, que fins ara governava en minoria, amb tres regidors i el batle, comptarà amb els dos regidors socialistes i a l'oposició només quedarà el Partit Popular de Patrick Colom i dos edils més.

Després dels resultats de les eleccions de fa un any, l'agrupació local Endavant va optar per governar en minoria. De llavors ençà, els socialistes de Lloret han mostrat bona predisposició a col·laborar amb el govern local i bona mostra d'això fou l'aprovació dels pressupostos municipals per a aquest any 2024.

Segons el pacte signat entre les dues formacions, ara els socialistes entraran al govern amb la segona i la cinquena tinent de batlia i les àrees de Serveis Socials, Salut i Esports. A més de Xisco Arrom, qui entra al govern és la també consellera insular a l'oposició, Sofia Alonso.

Sebastià Amengual, batle de Lloret, ha manifestat que "després d'un any de feina i veure la bona sintonia amb els socialistes i el seu tarannà hem optat per signar aquest pacte i tenir dues mans més a l'equip de govern, i això sempre serà bo per a Lloret". Amengual també ha recordat que abans de la seva presa de possessió es va parlar tant amb el PP com amb el PSOE i no va ser possible arribar a cap acord. "El PP ens demanava batlia i els socialistes no ens la van demanar", ha explicat a Tot Pla.

Per part seva, el portaveu socialista, Xisco Arrom, també ha assenyalat que "des del primer moment hi ha hagut bona sintonia entre les dues formacions. En els pressupostos acceptaren algunes de les nostres propostes, i per això vam votar-hi a favor. Tot el que ha estat positiu per al poble hi hem votat a favor". Arrom explica que "estam molt il·lusionats que el pacte vagi endavant i treballarem en les nostres àrees i col·laborarem amb la resta en tot allò que sigui necessari".

stats