Educació destinarà prop de dos milions d'euros a renovar el col·legi Simó Ballester de Manacor

El projecte inclou la incorporació de l'edifici dels Sementals per solucionar els problemes d'espai

La Conselleria d'Educació destinarà, a través de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), una partida d'1.990.726 euros a la licitació de les obres d’ampliació del CEIPIEEM Simó Ballester, a Manacor. L'actuació solucionarà els problemes d’espai del centre i el dotarà com a centre integrat de música, incorporant-hi l'edifici dels Sementals, cosa que beneficiarà 381 alumnes, així com la resta de la comunitat educativa.

Aquest dilluns, el Consell de Govern ha aprovat autoritzar a l’IBISEC la despesa de prop de dos milions d'euros per a aquesta actuació. L’autorització del Consell de Govern ha estat necessària perquè així ho requereix l'inici de qualsevol expedient de despesa del qual es puguin derivar obligacions econòmiques superiors a 50.000 euros. 

El projecte de reforma del centre preveu la incorporació de l’edifici dels Sementals, cosa que permetrà ampliar les instal·lacions actuals del CEIPIEEM Simó Ballester i adaptar-lo a l’activitat com a centre integrat de música. També inclou l’ampliació dels espais exteriors per destinar-los a l'ús de pati escolar.

A la planta baixa es preveu situar-hi els espais destinats a l’escola infantil: sis aules, dues sales de psicomotricitat i els banys d’alumnes i del personal, a més de dues peces auxiliars. També s'habilitarà una zona com a vestíbul per accedir a les instal·lacions situades a la primera planta. Aquest vestíbul estarà separat de l’espai destinat a l’escola infantil perquè els usuaris no es topin amb els qui faran ús de les instal·lacions destinades als ensenyaments musicals.

A la primera planta s’hi ubicaran les dependències destinades a l’activitat musical, amb un total de tres grans unitats funcionals. A la façana de l’avinguda dels Pins de la Torre hi haurà les aules d’assaig individual i la sala de professors, a més dels serveis, un magatzem, un recinte per a instal·lacions, l’ascensor que comunicarà els tres nivells de l’edifici i dues claraboies. A la façana del carrer de Lepant s’hi situaran dues aules d’estudis no instrumentals, un espai destinat a fonoteca, videoteca i biblioteca i, finalment, una sala més gran destinada a usos polivalents.

L’actuació s'inclou en el Pla d’infraestructures educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears, amb el qual es pretén respondre a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de la Comunitat Autònoma.