Part Forana 21/10/2021

La dreta es recicla a Llubí amb un nou partit

Futur Llubí és la nova formació liderada pels dos regidors trànsfugues de Ciutadans, Toni Vallespir i Rafel Ramis

1 min
Toni Vallespir i Rafel Ramis presenten 'Futur Llubí'

Els fullets d'un nou partit polític han circulat aquesta setmana per Llubí. Es tracta de Futur Llubí, una formació municipal liderada per Toni Vallespir i Rafel Ramis, els dos principals regidors de la oposició des de la dreta a l'actual consistori i que varen renegar de Ciutadans per discrepàncies amb la direcció autonòmica. Segons ha explicat el mateix Vallespir a l'ARA Balears, el partit taronja es recicla en aquest nou projecte.

Futur Llubí està integrat per antics afiliats al PSIB i al PP, anteriors simpatitzants de Feina per Llubí i, "sobretot, per persones que mai han estat a primera línia de la política", segons Vallespir. El partit es presenta com una formació "integradora i moderada" sense "una ideologia imposada". A més, els fullets es llegeixen en català, castellà, anglès, alemany i búlgar, la qual cosa pot sorprendre, però l'impulsor insisteix que "volen arribar a tothom".

Toni Vallespir va ser regidor del PP a Llubí durant 20 anys. Rafel Ramis també va estar al capdavant dels populars al municipi fins que l'any 2019 s'integraren a Ciutadans. El març del 2021 l'agrupació de Cs per completa al poble va abandonar el partit per considerar que els càrrecs autonòmics havien estat designats a dit. De fet, Vallespir formava part del comitè de direcció autonòmic, però va decidir no acceptar. Després d'aquests fets, la seva acta de regidors va quedar a disposició de Ciutadans. Segons expliquen, set mesos després no han rebut notícies i han decidit transformar la seva política amb Futur Llubí.

stats