Part Forana 05/05/2022

Flors, mercat, art i faves: Inca celebra el Dijous Gros

Les parades i els menús tradicionals han estat els protagonistes de la jornada

ARA Balears
1 min
Dinar de faves a Inca pel Dijous Gros

Flors, mercat, art i faves. Aquests han estat els quatre ingredients principals que han centrat el Dijous Gros a Inca, que s'ha celebrat després de dos anys d'interrupció. Precisament per això, centenars de persones han passejat pels carrers de la capital del Raiguer per participar en les diferents activitats.

Durant tot el dia, veïns i visitants han pogut comprar en el mercat tradicional, però l'activitat que més èxit ha tingut ha estat el tradicional dinar de faves. A Can Ignasi s'ha duit a terme la trobada popular, que un any més ha tingut un caire solidari. Per altra banda, una desena de restaurants i cellers han participat en l'elaboració de menús solidaris amb aquest ingredient. Així, els comensals han tastat faves ofegades, frit de faves o fava parada.

A banda d'això, l'Ajuntament i diferents associacions han programat diverses activitats, com tallers, jocs infantils, paradetes informatives i de venda de productes. De fet, també s'ha fet una nova edició de la Fira de la Gent Gran a la plaça d'Orient.

A més, s'ha inaugurat el mural de l'aparcament del carrer Bisbe Cima, una peça de l'artista Carolina Adan Caro.

Mural de Carolina Adan Caro
stats