Joventut
Part Forana 21/07/2022

Es descobreix un mur medieval al castell d'Alaró

El camp de voluntariat del lloc ha fet una troballa d’època islàmica i tardoantiga mitjançant l'excavació

ARA Balears
1 min
Els joves voluntaris fent les seves tasques d'excavació al Castell d'Alaró.

PalmaEl camp de voluntariat del castell d'Alaró que duen a terme un total de 13 joves al municipi, dedicat a les feines de recuperació de patrimoni, està fent una excavació a un mur perimetral del castell. Concretament, a la zona de l'hostatgeria on hi havia els antics estables, del segle XVII, a la recerca del nivell anterior. Aquesta part és medieval d'època islàmica i tardoantiga, però hi han trobat també peces de ceràmica del segle XIII, de l'època almohade, de la caiguda de la Mallorca musulmana. Fins i tot algunes consten de troballes de l'origen del castell, del segle VI, època bizantina.

Les tasques d'excavació dels voluntaris han consistit a perfilar el mur de 20 metres de llarg, amb l'estratigrafia dels nivells superiors entorn del segle XVIII-XIX, i l'han deixat a punt perquè l'any que ve es pugui excavar el nivell medieval descobert. De fet, s’hi han completat les cates que es varen fer entre el 2017 i el 2019. El camp de voluntariat és impulsat per l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) durant la temporada d'estiu, des de la Conselleria d'Afers Socials i Esports. Aquest dijous l’han visitat el director de l’IBJOVE, Tià Lliteres, i el batle d'Alaró, Llorenç Perelló.

En aquests camps de voluntariat hi participen joves d'entre 16 a 30 anys, de diferents comunitats autònomes o fins i tot d'altres països, i hi desenvolupen un treball de projecció social en benefici de la comunitat. Pel que fa als integrants del grup d’Alaró, enguany procedeixen del País Basc, Castella - la Manxa, Madrid, Catalunya, el País Valencià, Aragó i Andalusia. El voluntariat es combina amb altres activitats complementàries d’oci per fomentar valors com la convivència, la tolerància, la solidaritat, la participació i l'aprenentatge intercultural, entre d’altres.

stats