Medi ambient
Part Forana 03/05/2023

La depuradora de sa Pobla duplicarà la capacitat de tractament

El Govern ha adjudicat les obres d'ampliació i millora, que han d'estar llestes abans del novembre de 2024, per 7,1 milions d'euros

1 min
Les obres d'ampliació de Sa Pobla, llestes a finals de 2024.

PalmaLes obres d'ampliació i millora de la depuradora de sa Pobla, que s'han adjudicat per 7,1 milions d'euros, permetran que tracti gairebé el doble del cabal actual, segons ha explicat el Govern en una nota de premsa. Així, passarà de depurar 2.000 metres cúbics diaris a depurar-ne 3.850. D’aquesta manera, l’estació podrà donar servei a una població màxima de 25.667 persones quan, actualment, té la capacitat de donar servei a 15.000 persones. El termini d'execució és de 18 mesos, per la qual cosa, l'adjudicatària, que és l'entitat UTE FACSA-Melchor Mascaró, S.L., haurà d'enllestir-les abans del novembre de 2024.

Les principals actuacions previstes consisteixen en un nou sistema de pretractament, dues línies de tractament biològic i decantació secundària, un digestor i un espessidor de fangs, així com la remodelació dels edificis de deshidratació i control. A més, l’actual reactor biològic i digestor s’adequaran com a tanc de tempestes per minimitzar els efectes de l’arribada de cabals elevats d’aigua durant episodis de pluja que es puguin produir per la manca d’una xarxa separativa d’aigües pluvials municipals.

La nova estació tindrà una zona humida artificial que farà la funció de filtre verd. Es tracta d’un tractament addicional a través d’una zona humida. D’aquesta manera, la depuradora inclourà un tractament addicional de les aigües depurades que farà possible la reutilització de tot al cabal d’aigua depurada per a un ús ambiental com a cabal ecològic per el Parc natural de s’Albufera. La reutilització d’aigua millorarà la qualitat de l’aigua de la zona humida.

stats