Part Forana 18/05/2023

Defensa obrirà al públic la zona verda de la base naval del Port de Sóller

L'Estat s'ha compromès a donar dret de pas pels més de 30.000 metres quadrats que connecten el Museu de la Mar amb el far de la Creu

2 min
La base naval del Port de Sóller.

PalmaEls 30.517 metres quadrats de zona verda que envolten la base naval del Port de Sóller i que són propietat del Ministeri de Defensa, s'obriran al públic després que el senador Vicenç Vidal hagi arribat a un acord amb l'Estat. Els sollerics i també els visitants tindran la possibilitat de fer ús d'una àrea natural amb un gran valor paistagístic, que fins ara estava tancada tot i que l'exèrcit ja fa anys que no en fa cap ús. En concret, es tracta de l'espai natural arran de costa que connecta el Museu de la Mar amb el far de la Creu i que segons el senador "servirà per completar la visita i donar encara més sentit al Museu".

La zona verda de la base naval del Port de Sóller (àrea delimitada en blau).

Tot i que Vidal ha assegurat que "l'acord ja està tancat", no serà fins al mes que ve que es reunirà amb el Ministeri de Defensa per "concretar quines condicions regiran el dret de pas". Les negociacions entre el senador i el govern espanyol començaren fa un any, quan presentà una moció al senat reclamant el dret de pas per a la ciutadania dins totes propietats que el Ministeri té al municipi. "Cal posar fi a la irregularitat que representa que l'exèrcit mantingui propietats en desús o amb una escassa activitat i que en ocasions en faci negoci venent-lo a privats arreu de Mallorca i també a Sóller", ha explicat Vidal.

L'anunci ja ha generat reaccions de Més per Sóller, qui ha celebrat la notícia i ha anunciat que el seu objectiu final "és revertir la propietat de tots els terrenys de Defensa al poble de Sóller". La portaveu de la formació municipal, Laura Celià, ha agraït "la feina de Vidal i tot el seu equip, que és fonamental per dur la nostra veu a Madrid", ha sentenciat.

stats