MURO
Part Forana 04/09/2013

CxI diu que dos balnearis tancats incompleixen la llei

L'Ajuntament diu que n'ha obert una investigació

Margalida Bonnín
2 min

Muro.Dos dels set balnearis que hi ha a les Platges de Muro estan tancats i, per tant, incompleixen les bases per les quals han estat adjudicats. Així ho denuncià en el darrer ple el grup municipal Convergència per les Illes, que demanà que s'iniciï el procediment sancionador corresponent a les empreses concessionàries. Segons l'Ajuntament, però, només hi ha un establiment que no ofereixi servei de bar, i el fet que tingui les portes tancades no significa que no ofereixi el servei adequat en els altres apartats de què s'ocupa, com és l'obertura dels banys públics i la seva neteja. Per això, el batle, Martí Fornés (Convergència Democràtica Murera), indicà que s'ha obert una investigació que determinarà si el contracte es compleix o no.

El tancament d'un d'aquests balnearis durant més de 72 hores és, segons les bases de l'adjudicació, una infracció greu i, per tant, podria ser sancionada amb una multa d'entre un 8 i un 10 per cent de l'import anual del contracte o amb una intervenció de la concessió. Segons les bases del contracte, els set balnearis estan destinats als serveis de bar o de bar restaurant i a la dotació i neteja de banys públics.

La concessió del servei dels set balnearis que estan repartits al llarg de la platja que va de les Casetes dels Capellans fins al terme municipal d'Alcúdia es va adjudicar aquest mes de maig a quatre empreses diferents. Fins llavors, s'havia encarregat de la gestió dels set establiments una empresa tota sola participada per hotelers de la zona, que subcontractava els restaurants. En descobrir aquest fet, que indicava l'alt rendiment econòmic dels establiments, l'Ajuntament decidí recuperar-ne la gestió per augmentar els beneficis del Consistori. Si fins llavors cobrava prop de 250.000 euros de cànon anual, amb la nova concessió en rep quasi 330.000.

Quan es va obrir l'adjudicació del contracte dels set edificis que presten el servei de bar i de banys públics, trenta empreses hi varen optar. Entre les obligacions que els imposa la gestió d'aquest servei, s'hi inclou l'obertura dels lavabos -públics i gratuïts- de 10.00 a 18.00 hores, la disposició d'un llibre de reclamacions i la prohibició de realitzar qualsevol obra sense l'autorització de l'Ajuntament.

Festa a la platja

A prop d'un d'aquests balnearis va ser el lloc on es va dur a terme la polèmica festa a la platja que congregà milers de persones i provocà les queixes de molts veïns a causa del renou i la brutor fa dues setmanes. L'oposició criticà que l'Ajuntament patrocinàs aquest tipus d'esdeveniments que, a més, en aquest cas, no tenia permís de Costes per fer-se i estava organitzat per una empresa privada.

El batle defensà l'actuació del Consistori dient que no s'hi preveia l'assistència massiva de gent, ja que es pensava que es tractaria d'una festa amb música de l'estil "chill out" i no de música electrònica de ball, tal com va ser finalment. L'actuació de l'Ajuntament en aquest cas provocà els retrets de tots els grups de l'oposició que no es cregueren els arguments aportats per l'equip de govern.

stats