Part Forana 15/08/2018

Els Cossiers de Montuïri donen el sus a les festes de Sant Bartomeu

És el primer ball d'assaig abans de la sortida multitudinària del 23 d'agost

T. Crespí
1 min
WhatsApp Image 2018-08-15 at 18.41.41 (2)

PalmaA la plaça Major de Montuïri es respira aquest dimecres un ambient diferent. Una gran concentració de persones, prop de 400, vessa al centre del poble. El temps acompanya, la calor de setmanes anteriors ha desaparegut, i ara, al ritme del "Boti boti", els joves boten, criden i canten davant l'Ajuntament. L'esdeveniment més esperat de l'estiu ja és aquí.

Surten els Cossiers i, com cada any, comencen les festes de Sant Bartomeu. Arriba així una setmana intensa d'activitats que durarà fins al 25 d'agost. Enguany és molt especial per als montuïrers i montuïreres, perquè per primera vegada els Cossiers tenen el reconeixement com a Festa d'Interès Cultural.

Els sis dansaires, juntament amb la Dama i el Dimoni, han donat inici a les danses tradicionals ben puntuals, a les 18.30 hores. En el dia de la festa de l'Assumpció, els Cossiers han sortit a ballar primer des de l'Ajuntament passant després per davant de les cases, botigues i bars de tot el poble.

Equipats amb els vestits tradicionals en aquest primer dia de danses, han oferit el primer ball d'assaig que serveix per donar inici a la festa. Serà dia 23 d'agost, per la revetla de Sant Bartomeu, quan es durà a terme la sortida multitudinària dels Cossiers pels carrers de Montuïri, enramats amb grans branques de pi i paperí, que donaran color a tot el poble.

La tercera i definitiva sortida serà un dia més tard, el 24 d'agost. Els cossiers arrancaran novament des de l'Ajuntament i faran un recorregut per les cases i els carrers del poble.

stats