Cooperatives Agroalimentàries reivindica el seu paper dinamitzador del medi rural

Sant Joan ha acollit l'assemblea general, coincidint amb el centenari de la cooperativa agrícola local

Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears ha reclamat el reconeixement al seu paper dinamitzador del món rural. Aquesta demanda s'ha fet palesa durant la seva assemblea general que ha tingut lloc a Sant Joan, on la cooperativa agrícola celebra enguany el seu centenari.

El consell rector encapçalat per la seva presidenta, Jerònima Bonafé Ramis, i la seva directora, M. Francisca Parets Amengual, han  informat a les 29 cooperatives sobre les actuacions dutes a terme al llarg de 2018 i les previstes per enguany. A la clausura hi han assistit la directora general de Treball, Isabel Castro, i la delegada del Govern central a les Illes Balears, Rosario Sanchez Grau.

La presidenta, Jerònima Bonafé Ramis, ha dit que "hem de sentir-nos orgullosos de les nostres cooperatives pel seu paper innovador i dinamitzador del medi rural, ja que fa possible la sostenibilitat ambiental, produint aliments de qualitat amb totes les garanties de seguretat alimentària".

Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears (abans UCABAL) és una organització d'àmbit territorial que des de 1988 dinamitza i impulsa el sector cooperatiu de  les Illes Balears, representant i defensant els interessos de les 29 cooperatives i SAT’s associades, i als seus 7.350 socis.

La Presidenta ha destacat els reptes de 2019, entre els quals hi ha el de reclamar al nou govern autonòmic que tingui en compte les propostes de les cooperatives agroalimentàries i que les consideri sector estratègic, posant en valor el cooperativisme agrari com un model d'empresa a potenciar. Bonafé ha insistit en destacar "la vinculació íntima del cooperativisme agrari en la defensa el territori com eix dinamitzador de les zones rurals".

Treballar per una renda digna

Referint-se a la Cooperativa Agrícola de Sant Joan i als seus 100 anys, la presidenta ha declarat que "ha passat per un camí ple de dificultats, però mantén l'esperit que la va dur a la seva creació i segueix treballant per assolir una millor qualitat de vida i una renda digna pels agricultors".