Part Forana 14/05/2019

El testament vital obre les conferències de la Universitat Oberta a Manacor

El cicle de xerrades té lloc a Na Camel·la, cada dimecres, fins dia 26 de juny

Ara Balears
2 min
Les conferències tenen un ampli seguiment a Manacor.

ManacorEl cicle de conferències de la Universitat Oberta per a Majors que organitzen l’Ajuntament de Manacor, mitjançant el Centre Universitari i la Universitat de les Illes Balears (UIB), ha començat amb la xerrada 'El testament vital o declaració de voluntats anticipades', impartida per la professora del Departament de Dret Privat de la UIB, M. Néleida Tur.

Totes les persones que acudiren a l’Espai Na Camel·la, el lloc on es fan les conferències del cicle de la Universitat Oberta per a Majors, varen descobrir que les voluntats anticipades, també conegudes com a testament vital, permeten que els metges puguin conèixer i complir les voluntats del pacient, que "sempre pot canviar de parer i revocar el seu testament vital", va explicar la professora M. Néleida Tur.

El projecte Universitat Oberta per a Majors es basa en la màxima que 'aprendre no té edat' i pretén acostar els experts universitaris a la gent gran mitjançant una oferta de conferències obertes a tothom. Cada dimecres a les 18 h, fins dia 19 de juny, l’Espai Na Camel·la acollirà una conferència del cicle Universitat Oberta per a Majors.

Aquest proper dimecres serà el torn del professor del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts Mateu J. Colom, que pronunciarà la conferència 'El paper de la dona a la història de Mallorca. Algunes vides en femení'.

Canvi climàtic

Dimecres dia 22 de maig s'oferirà la xerrada 'Canvi climàtic: causes, conseqüències i reptes de futur', a càrrec del doctor Damià Gomis, professor del Departament de Física. Una setmana més tard, dimecres dia 29 de maig, la professora del Departament de Biologia i Ciències de la Salut Mariona Palou parlarà d’'Aliments funcionals i com poden millorar la salut'.

Dimecres dia 12 de juny els assistents descobriran 'El primer eixample urbà de Manacor: ordinacions de Jaume II, de la mà del professor del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts, Antoni Mas. I, per tancar el cicle, dimecres dia 26 de juny Miquel Grimalt, del Departament de Geografia, explicarà les 'Causes i 'conseqüències de l’aiguada del 2018 al llevant de Mallorca'.

Els assistents a les conferències que s’hagin inscrit obtendran un certificat expedit per la Universitat de les Illes Balears i dia 26 de juny a les 18 h podran assistir a l’acte de lliurament, que es durà a terme al campus de la UIB.

stats