Part Forana 11/07/2016

Completada la meitat del buc de la nova escola de Son Macià a Manacor

La presidenta del Govern en visita les obres i l'AMIPA valora el compliment de terminis per acabar el centre a mitjan 2017

M. Barceló
2 min
Amanda Fernàndez, portaveu municipal del PSOE, i la presidenta Armengol atenent a uns escolars.

ManacorL'estructura de la nova escola de Primària de Son Macià, que s'aixeca amb una doble planta sobre el solar del vell centre escolar, ja està aixecada un 50 per cent. Es commpleixen, per tant, els terminis fitxats per la Conselleria d'Educació i per l'empresa adjudicatària, Bigas. El programa d'obres estableix que a mitjan 2017 l'escola pugui estar acabada i operativa per al curs escolar 2017-2018.

Aquest dilluns, la presidenta del Govern, Francina Armengol, n'ha visitat les obres, acompanyada del conseller Martí March; el batle de Manacor, Pedro Rosselló, i la resta de corporació municipal de Manacor. L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMIPA) de Son Macià també hi ha estat present. La seva presidenta, Bel Vaquer, s'ha mostrat satifesta de l'avanç del projecte i que "l'administració s'hagi fet càrrec de la necessitat", que reivindicava des de feia anys la comunitat educativa del poble.

Alumnes de Son Macià, aliens a les intervencions dels polítics, mirant els plànols del seu futur centre escolar.

Des de l'Ibisec es preveu que a final d'agost tot el buc estigui acabat. L'espai de la nova escola serà de 2.000 metres quadrats, amb una primera planta a nivell de la zona esportiva. El pressupost de l'obra és de 3,2 milions d'euros, però l'adjudicació es va fer per 2,4 milions a Bigas, una constructora de Granollers que aplica un sistema de construcció que implica la reutilització dels residus sòlids de l'anterior edifici esbucat. L'escola de Son Macià es recicla des dels seus propis fonaments.

El centre ha d'acollir 225 alumnes. Ara els escolars van a unes aules de l'institut de Son Fangos, a Manacor. El nou edifici tindrà tres aules d'Infantil i sis de Primària, un gimnàs, aula d'informàtica, de plàstica i una de desdoblament. El conseller March ha subratllat que els nous projectes educatius, com el de Son Macià, intenten donar no només una resposta de quantitat, "sinó també de qualitat" de l'educació. I ha destacat que el disseny del centre s'hagi fet en col·laboració amb la comunitat educativa de Son Macià.

stats