Part Forana 05/02/2018

Els cellers de Santa Maria s'associen

Representen un 20% de la comercialització del vi de Mallorca

Ara Balears
2 min
Representants de les set bodegues que fan cos per promocionar el vi de Santa Maria.

Santa Maria del CamíEls set cellers productors de vi de Santa Maria fan pinya. Aquest dilluns han presentat l'associació que els representarà i que neix amb l'objectiu de promocionar el vi santamarier, així com de dotar-se d'eines i estratègies per millorar el sector de manera conjunta. Els set cellers fundadors són: 7103 Petit Celler, Celler Jaume de Puntiró, Celler Sebastià Pastor, Bodegues Àngel, Bodegues Ramanyà, Bodegues Macià Batle i Celler Son Crespó de Passatemps.

"Som set cellers que estam treballant des de fa uns anys de manera conjunta amb la creació de la marca Vi Novell de Santa Maria, i arran d'aquest treball conjunt, hem trobat noves vies de col·laboració. Per això, avui feim una passa més i cream aquesta associació empresarial", ha explicat Ramon Servalls, president de l'associació i director de les bodegues Macià Batle.

L'Ajuntament de Santa Maria del Camí, per la seva banda, ha donat suport tècnic i administratiu a la constitució, i a l'acte d'avui, el batle, Colau Canyelles, ha donat l'enhorabona als cellers per la iniciativa. "La col·laboració sempre és bona i si és en defensa i promoció d'un sector tan important com el vitivinícola al nostre poble, només us puc donar l'enhorabona i encoratjar-vos a treballar i aconseguir els vostres objectius", ha declarat.

Formació i investigació

La promoció del vi de Santa Maria és un dels principals objectius de l'associació empresarial però, com ha reconegut Pere Calafat, del celler Jaume de Puntiró, "també en tenim d'altres, no tan visibles per al públic en general, destinats a la investigació, a la formació de professionals, al desenvolupament d'eines adaptades a les nostres necessitats; en definitiva, accions d'àmbit més productiu".

Condicions d'adhesió

Per formar part de l'Associació és imprescindible que els cellers estiguin ubicats al terme municipal de Santa Maria del Camí, que el vi s'elabori amb raïm de Mallorca, que mantinguin un vincle amb el procés productiu de tipus artesà i que el celler formi part de la DO de Binissalem o la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra de Mallorca.

D'aquests set cellers surten cada any més del 20% de les botelles de vi de Mallorca, cosa que marca la importància de l'associació dins el sector. Per una altra banda, el paper identitari que té el vi i la seva cultura a Santa Maria converteix també l'associació en un agent socioeconòmic de primer nivell per al municipi.

stats