Part Forana 23/04/2018

Capdepera celebra Sant Jordi i el XXVè aniversari dels premis Ploma de Ferro

La gironina Miracle Sala ha guanyat el certamen literari amb la narració 'Bruixes'

Ara Balears
2 min
La reformada plaça d'Orient del poble ha acollit la fira del llibre.

CapdeperaOrganitzada de bell nou per les biblioteques municipals, la Fira del Llibre a Capdepera ha arribat enguany a la seva dissetena edició. Però els actes varen començar ahir diumenge, amb el lliurament dels premis de narrativa curta Ploma de Ferro a la plaça de l’Orient, a càrrec del Servei d’Assessorament Lingüístic de l’Ajuntament.

Avui s’han instal·lat moltes paradetes de llibres, en un ambient de festa. Amb l'organització de la fira hi han col·laborat l’IES Capdepera i els centres educatius d’Infantil i Primària; el centre de dia i la residència Domus Vi de sa Font de sa Cala; Fundació Deixalles i la llibreria Lletres. Durant tot el matí els escolars han passejat per la plaça per elegir el conte que més els agradava, i els adults que han aprofitat per adquirir novetats literàries, llibres de segona mà, roses i punts de llibre.

Premi Ploma de Ferro

Miracle Sala, de Girona, ha estat la guanyadora del primer premi Ploma de Ferro 2018, valorat en 700 euros, per la narració 'Bruixes'. El segon premi, valorat en 400 euros, ha estat per a Joan Carles González, de Mataró, per la narració 'Mala lluna', i el tercer premi, valorat en 300 euros, ha estat per a Mercè Piera, de Terrassa, per la narració 'Mar i muntanya'. El premi local, valorat en 200 euros, l'ha obtingut Joan Cabalgante, per la narració 'La recerca'.

El batle, Rafel Fernández, i la regidora de Cultura, Carmen Corraliza (dreta), amb els guardonats.

A l’edició d’enguany s’hi han presentat 73 narracions. El jurat ha estat format per Joana M. Abrines Ramírez, Iván Martín Guerrero i Salvador S. Sánchez. A l’acte també s’hi ha presentat el recull editat de les narracions guanyadores de l’any passat.

La regidora de Cultura, Carmen Corraliza, va recordar que enguany el certamen literari gabellí ha arribat a la seva 25a edició. Va néixer durant les festes de Sant Roc i Sant Bartomeu del 1993, en un context de reivindicació social en què el jovent del poble reclamava unes festes més populars i tradicionals.

stats