Costes
Part Forana 20/10/2022

Can Lluc de Cala Deià diu que no afecta l'entorn, sinó que presta un servei al públic

La concessió de terrassa del restaurant, que fa 42 anys que està obert, caduca l'any que ve i sembla que la Demarcació de Costes no pretén renovar-la

2 min
Deià

PalmaEl restaurant Can Lluc de Cala Deià, que fa 42 anys que està obert, perilla, ja que la Demarcació de Costes de les Balears no ha dit si renovarà o no la concessió de la terrassa, segons ha apuntat Diario de Mallorca. Aquest permís caduca l'any que ve i els propietaris del negoci, juntament amb l'ajuntament del municipi, han presentat al·legacions perquè defensen que el xibiu no té cap impacte mediambiental. Jordi Oliver, copropietari de Can Lluc, ha lamentat: "Sembla un acudit, tant l'ajuntament com Medi Ambient han fet un informe favorable del negoci, sempre ha passat tothom i no hem molestat ningú".

Segons Oliver, varen sol·licitar la concessió l'any 2008 i l'administració ha tardat 14 anys a contestar. "Han dit que el bar estava integrat a l'entorn, però que no hi podem posar taules i cadires perquè ha de ser només per al pas del públic", ha explicat el copropietari, qui ha afegit que quan va anar a Costes de Palma els van acceptar la concessió per a 15 anys. No obstant això, Oliver ha apuntat que és Madrid qui no autoritza la concessió: "Em sembla malament que un senyor de Madrid assegut en una cadira d'una oficina de la capital ens digui que no podem emprar la terrassa, quan nosaltres sempre hem permès que la gent passi pel mig de les taules".

El copropietari de Can Lluc ha subratllat que el mes de juny els va arribar l'avís i que tot d'una hi van presentar al·legacions. Ara per ara, no saben quan tindran resposta: "Em van dir que això era molt llarg, potser un any, així que continuarem demanant el permís com sempre i a veure què passa quan contestin". El negoci tancarà a final d'aquest octubre i Oliver assegura que, en acabar la temporada, anirà a Costes a reclamar el permís. "Estam al servei públic, tenim funcions de socorrisme i neteja; si ens tanquen el negoci, no sé qui s'encarregarà de tot això", ha assenyalat el restaurador. De fet, el copropietari ha dit que els veïns del poble li han proposat fer manifestacions si la situació empitjora i que el batle de Deià, Lluís Apesteguia, també ha reclamat el permís a Costes.

stats