Part Forana 26/08/2021

Calvià recupera les activitats presencials per les festes del Rei En Jaume de Santa Ponça

Es faran esdeveniments culturals i esportius entre el 28 d'agost i l'11 de setembre

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Calvià / ARA BALEARS

CalviàCalvià recupera les activitats presencials, amb públic restringit, per les festes del Rei En Jaume que es faran a Santa Ponça entre el 28 d'agost i l'11 de setembre. Aquest esdeveniment commemora el desembarcament de les tropes de Jaume I a Santa Ponça, explica l'Ajuntament en una nota.

L'acte institucional de la Creu del desembarcament serà presencial i amb aforament restringit. Serà dia 2 de setembre, amb el discurs del batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, i el pregó, que anirà a càrrec de l'escultor, fotògraf, músic i actor Gaspar Servera. També hi haurà representació de les colles de moros i cristians.

Els actes culturals arrancaran dia 1 de setembre amb el lliurament dels premis Rei En Jaume 2021 de còmic, fotografia i teatre, als jardins de l'Ajuntament. Les obres premiades s'exposaran, a partir del dia 2 i fins al 30 de setembre, a la Sala d'Exposicions del consistori. Dia 3 de setembre hi haurà ball de bot i l'endemà el concert Rock in Family, amb la Movida Band. Els actes acabaran diumenge dia 5 de sembre amb la Trobada de Gegants i la representació de teatre infantil Mediterrània.

Tots els actes culturals, excepte el lliurament dels premis, tindran lloc al Poliesportiu de Santa Ponça. És imprescindible reservar per a totes les activitats, ja que l'aforament serà restringit.

Activitats esportives

L'esport també tindrà el seu protagonisme a les festes del Rei En Jaume del 2021, amb la XXV Prova de Piragüisme Volta a les Illes Malgrats, del 28 d'agost. El dissabte següent tindrà lloc la marxa nòrdica i la travessia de natació a la badia de Santa Ponça. Finalment, del 9 a l'11 de setembre es farà la XXXV Regata del Rei En Jaume que commemora la travessia que varen fer les naus de Jaume I des de Salou fins a Santa Ponça.

stats