Part Forana 07/10/2021

Calvià acull aquest cap de setmana el Festival Internacional d'Escacs

Hi participen un centenar de jugadors provinents de 20 països i hi haurà l'exhibició de dues campiones

ARA Balears
2 min
Chess Festival d'Escacs celebrat a Calvià

Calvià acull aquest cap de setmana el XVIII Calvià Chess Festival - Festival Internacional d'Escacs, en què participen un centenar de jugadors d'una vintena de països. Una de les novetats d'enguany és una exhibició de partides simultànies per part de les campiones Sabrina Vega i Mònica Calzetta, que s'enfrontaran simultàniament a quinze rivals cadascuna. L'edició d'enguany començarà aquest dissabte a la Sala Palmanova i finalitzarà el 17 d'octubre amb el lliurament de premis. Del centenar de persones que participaran en l'esdeveniment, més del 50% provenen d'altres països, segons ha comunicat l'Ajuntament de Calvià. La cerimònia forma part de les diferents activitats esportives que s'organitzen per diversificar l'economia local i allargar la temporada.

La canària Sabrina Vega i la mallorquina Mònica Calzetta són membres de la selecció espanyola d'escacs, amb la qual han competit en diverses olimpíades i campionats d'Europa. Ambdues han disputat amb la selecció el recent Campionat del Món celebrat a Sitges i tornaran a la competició en el Campionat d'Europa, que es disputarà a Eslovènia de l’11 al 22 de novembre. L'exhibició de les partides simultànies serà el dissabte 16 d'octubre al passeig de la Mar de Palmanova.

Sabrina Vega va debutar en la selecció precisament en l'Olimpíada de Calvià el 2004 i des de llavors ha estat sempre en l'equip de l'Estat. Va ser subcampiona d'Europa el 2018 i és l’actual campiona d'Espanya, títol que ha aconseguit en vuit ocasions. El 2021 se li ha estat concedit el premi Reina Sofia de l'esport. Mònica Calzetta, que ha estat la primera espanyola a la història a obtenir el títol de Gran Mestra, va debutar amb la selecció espanyola en l'Olimpíada de Manila de 1992 i des de llavors ha representat regularment Espanya en les competicions internacionals. Va ser campiona dels tornejos del cicle del Campionat del Món a Chambéry el 1995 i Saint Vincent el 1999, i campiona de la Unió Europea el 2010. En clau estatal, Mónica Calzetta ha guanyat el Campionat d'Espanya en set ocasions.

També com a activitats complementàries, durant els dies que duri el torneig, se celebrarà el Campionat de Balears per a equips de club sub16 i sub12, i es duran a terme un torneig d'escacs ràpids, una sessió d'entrenament a càrrec del Mestre Internacional Caludio Minzer, i una sessió de partides simultànies a càrrec del subcampió de les Balears absolut –de tan sols 15 anys–, Pablo Luis Aguado. La cloenda del torneig i el lliurament de premis tindran lloc el diumenge 17 d'octubre a la Sala Palmanova. Calvià Chess Festival - Festival Internacional d'Escacs de Calvià és un esdeveniment organitzat pel Club d'Escacs Mallorca Isolani i que rep el suport de la Fundació Calvià i de l'Ajuntament de Calvià.

stats