Part Forana 05/07/2018

Biniali prohibirà als menors entrar a la revetla si no van amb un adult

Es volen evitar els incidents i comes etílics registrats en festes d'altres anys

Ara Balears
1 min
L'Ajuntament de Sencelles ha pres mesures per pacificar les festes de Biniali.

SencellesL'Ajuntament de Sencelles ha advertit que a la revetla de les festes de Sant Cristòfol a Biniali, aquest divendres dia 6 de juliol, es prohibirà l'entrada a qualsevol menor de 16 anys que no vagi acompanyat d'un adult. Aquesta és una mesura que s'ha pres per evitar la repetició d'incidents viscuts en festes anteriors, en què les bregues entre joves, la botellada i uns quants comes etílics varen deixar un mal regust.

A més, s'ha preparat un fort dispositiu per controlar els accessos al segon poble del municipi, que, tot i només tenir 300 persones empadronades, com que ofereix una de les primeres revetles de l'estiu a Mallorca, sol rebre la visita de milers de persones. Anteriorment, centenars de joves menors acudien a Biniali a viure la revetla, però molts es quedaven a la carretera fent botellada i creant un perill de seguretat vial.

Un grup de 15 guàrdies civils, 15 policies locals, voluntaris de Protecció Civil i un servei d'ambulància vigilaran que la vetlada musical que protagonitzaran els grups Without String, Ses Bubotes i Enrocats transcorri sense incidents.

L'any passat, la revetla de Biniali va rebre 3.000 persones, ja lluny dels 5.000 visitants de 2016. Tot i això, es preveu que enguany el poble es torni a desbordar, però amb més controls. "El fet d'oferir una de les primeres vetlades musicals de l'estiu i la proximitat respecte de diversos pobles importants del Pla i el Raiguer fan que Biniali es converteixi en un punt de reunió juvenil d'un abast impossible d'assumir", han explicat fonts de l'Ajuntament.

stats