Part Forana 14/02/2022

Aqualia retira 18 tones de residus sòlids del clavegueram del Port de Sóller

El Servei Municipal d'Aigües ha assenyalat que això suposa un alt cost econòmic i mediambiental

ARA Balears
1 min
Tovalloletes recollides del clavegueram de Sóller.

PalmaAqualia ha retirat 18 tones de residus sòlids del clavegueram del Port de Sóller, després de netejar un quilòmetre i mig de les canonades de la primera línia, una zona amb poc pendent i plena d'hotels i restaurants, segons ha informat aquest dilluns el Servei Municipal d'Aigües.

L'empresa concessionària ha precisat en una nota de premsa que la majoria d'aquests residus són tovalloletes d'un sol ús, restes d'obres i greixos, que se solen convertir en pastilles una vegada es refreden. L'Ajuntament de Sóller i Aqualia han recordat que llençar aquest tipus d'objectes al vàter provoca avaries per embussos al clavegueram municipal, perquè són residus que no es descomponen quan entren amb contacte amb l'aigua, com sí que passa amb el paper higiènic. En aquest sentit, han demanat que tampoc es llencin compreses, gases, preservatius, bastonets per a les orelles i olis.

"Amb el simple gest de llençar les tovalloletes o qualsevol altre residu a la paperera, es milloraria sensiblement aquesta problemàtica i el funcionament de les infraestructures hidràuliques del municipi", ha manifestat el batle de Sóller, Carlos Simarro. Per la seva banda, la responsable d'Aqualia al municipi, Cristina Forteza, ha subratllat que aquests embussos suposen un cost econòmic i ambiental. També ha explicat que aquestes 18 tones que han recollit en només tres dies hauran de ser transportades a la depuradora de Palma. "Tothom ha d'entendre que el vàter i els embornals no són papereres on llençar-lo tot", ha conclòs.

stats