Algaida destinarà 108.000 euros del pressupost a nou projectes elegits pels ciutadans

L'Ajuntament presenta els seus tercers comptes participatius

Un total de 108.212 euros del pressupost de l'Ajuntament d'Algaida per a 2016 s'invertiran en projectes proposats i triats pels ciutadans del municipi. El Consistori va presentar ahir els seus tercers pressupostos participatius.

Els 163 algaidins que varen votar varen elegir nou projectes, sobretot de manteniment i reparació d'infraestructures, com la reparació de la teulada del menjador escolar i la instal·lació de sòl aïllant a l'escoleta municipal. A més, s'embellirà l'entrada de Pina i es posarà en marxa un mercadet trimestral de reutilització i intercanvi de productes de segona mà, entre d'altres iniciatives.

El procés de participació ha tingut diferents fases: presentació de les propostes, desestimació de les que no són factibles, votació i presentació dels resultats. Es va poder triar entre 20 projectes. La batlessa, Maria Antònia Mulet (PSOE), valorà molt positivament el procés de participació i anuncià que el Consistori actual posarà en marxa altres iniciatives, com la realització d'assemblees ciutadanes.

Experiència única

Algaida és l'únic municipi de Mallorca que decideix part del pressupost a través de la participació ciutadana. En els tres anys que s'ha dut a terme aquest sistema, els ciutadans han elegit la destinació de prop de 475.000 euros en 32 projectes.

La presentació també va servir per explicar el funcionament dels altres capítols del pressupost. Els comptes es debatran demà vespre en un ple extraordinari.