Part Forana 31/08/2021

L'oposició de Santanyí demana que es faci un ple extraordinari sobre l'aparcament del caló del Moro

Insinuen que el govern municipal no ha enviat la documentació per regular l'aparcament de Cala Llombards

ARA Balears
1 min
El caló del Moro, un espai de bellesa més que superlativa.

PalmaSuma, l'oposició a l'Ajuntament de Santanyí, proposarà que es faci un ple extraordinari per aclarir la situació de l'aparcament del caló del Moro, perquè sospiten que el Consistori no ha donat la documentació necessària al Consell de Mallorca per poder regular l'aparcament de Cala Llombards. Segons ha explicat a l'ARA Balears el portaveu del partit, Jaume Amengual, creuen que el Consell fa mesos que està pendent que el Consistori enviï la documentació per donar-ne l'aprovació definitiva.

Aquesta petició ha arribat després que aquest dimarts s'hagi dut a terme una reunió per tractar la saturació que fa dies que s'està vivint a la cala. Un dels fets que provoquen aquesta massificació és, segons l'oposició, la manca de regulació que hi ha a aquesta zona, que és rústica, però que està fora d'ordenació.

Segons ha indicat Suma en una nota, el 2018 l'Ajuntament de Santanyí va adquirir uns terrenys rústics per situar un aparcament a pocs metres del caló del Moro. "Malgrat no tenir el permís, l'Ajuntament va habilitar la zona d'aparcament sense cap mena de delimitació ni control, on se situen centenars i centenars de cotxes cada dia", asseguren des de la formació, que també remarca que "l'aparcament no disposa dels permisos pertinents i sosté un nombre de cotxes molt elevat".

Cal recordar que la setmana passada el Consistori va invertir 60.000 euros en seguretat privada per controlar l'aforament al caló del Moro. Aquest aparcament té 14.000 metres quadrats i en aquesta època de l'any els banyistes l'utilitzen com a aparcament per baixar fins al caló del Moro. "Fa anys que demanam que es reguli la situació d'aquesta zona", ha recordat Amengual.

stats