Part Forana 27/08/2021

Santanyí inverteix 60.000 euros en seguretat privada per controlar l'aforament al caló del Moro

1 min
El caló del Moro, un espai de bellesa més que superlativa.

SantanyíL'Ajuntament de Santanyí ha invertit 60.000 euros per contractar seguretat privada per controlar l'aforament al caló del Moro, segons ha avançat Diario de Mallorca i ha confirmat l'ARA Balears. Aquesta zona és un reclam turístic, fins al punt que els visitants consenten fer quatre hores de coa per accedir-hi.

"Aquesta escena no és nova, i fa anys que passa", expliquen fonts internes del Consistori, que recorden que l'aforament màxim d'aquesta cala és de 80 o 100 persones. "Nosaltres només podem controlar les persones que hi accedeixen per carretera, no les que hi venen en barca", diu la batlessa de Santanyí, Maria Pons, qui lamenta que el caló del Moro només provoca "pèrdues econòmiques" al Consistori.

Des de l'oposició, Jaume Amengual considera que la contractació d'aquests agents privats "no són la solució" per controlar l'aforament i critica que el principal problema del caló del Moro és l'aparcament, que es va construir fa uns anys per la massificació que ja patia la zona. "No està ben controlat. La clau és que hi hagi un pàrquing ordenat, amb un càlcul exacte de les places que hi ha", diu.

En aquest moment, el Consistori té dos guardes de seguretat al caló del Moro, i també té un auxiliar de serveis, que es troba l'aparcament i informa els visitants sobre quin n'és l'aforament. Pons assegura també que des del Consistori intenten no fer publicitat d'aquest caló, però "quan feim el catàleg de platges del nostre municipi l'hem de posar", diu, i insisteix a les institucions que no en facin, perquè "no fa falta".

stats