Part Forana 02/10/2021

L'Ajuntament de Pollença baixa la taxa de recollida de fems i en crea una per a habitatges vacacionals

ARA Balears
1 min
Una imatge d'arxiu.

PalmaL'Ajuntament de Pollença va aprovar en el darrer ple de setembre una modificació de la taxa del servei de recollida domiciliària i del tractament de residus. Segons han explicat en un comunicat, aquesta modificació inclou una baixada generalitzada de la taxes de recollida de fems per a les famílies i la major part dels comerços del municipi i, d'altra banda, en crea una de nova per aplicar als habitatges de lloguer vacacional de més de quatre places.

Durant la sessió també es va aprovar la suspensió de la taxa per a la instal·lació de barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions, anomenada taxa de mercats, durant tot el 2022, amb l'objectiu de “baixar la pressió fiscal, a més d'ajustar la recaptació a la realitat actual recuperant l'equilibri econòmic”.

La suspensió de la taxa de mercats pretén fomentar el retorn “com més aviat millor” a la normalitat i minimitzar l'impacte d'aquesta greu crisi econòmica que avui dia continua “causant estralls”. Des del Consistori destaquen que han dut a terme un estudi econòmic que ha permès, juntament amb la baixada de la taxa d'incineració per part del Consell Insular de Mallorca, baixar considerablement la pressió fiscal a la majoria dels ciutadans, tant de caràcter individual com del sector comercial.

stats