Part Forana 26/07/2019

L'Ajuntament de Felanitx vol deslligar Sant Agustí de la festa de gatera

Les multes per fer botellada poden arribar als 3.000 euros i se prohibeix la música al carrer

M. Barceló
2 min
Membres de l'equip de govern de Felanitx que han explicat el pla de seguretat.

FelanitxMillorar la festa sense desvirtuar-la. Aquest és l'objectiu de l'Ajuntament de Felanitx en vistes a les festes de Sant Agustí, que tindran lloc a finals del proper mes d'agost. El batle, Jaume Montserrat, la delegada de Festes, Dami Massutí, i altres regidors de l'equip de govern han presentat avui una sèrie de "mesures visibles per tornar a un model de festa més cívic i més local", davant l'allau de gent de fora que rep la ciutat el 28 d'agost i evitar problemes greus de seguretat pública.

Molts visitants seran sotmesos a controls per evitar l'entrada de begudes alcohòliques i que la festa amb botellada es consolidi. L'Ajuntament espera comptar amb 50 policies locals, després de demanar agents de suport a Inca, Campos i Santanyí, també que la Guàrdia Civil incrementi els efectius i que l'agrupació de Protecció Civil estigui plenament operativa.

Dins el cas urbà, els bars podran treure una barra al carrer, però sense música exterior i sense superar els sis metres d'expositor o l'amplada de la façana del local. També s'ampliarà el nombre de contenidors de reciclatge i s'adverteix de fortes sancions si es serveix alcohol a menors.

Trànsit tancat

El dia 28, a partir de les dues de l'horabaixa, la ciutat quedarà tancada al trànsit exterior. Els autocars que arribin hauran d'estacionar vora el camp de futbol d'El Torrentó, i els vehicles a unes zones determinades, com el polígon industrial, a les quals una vegada quedin plenes es tancarà l'accés en vehicle.

La vigilància es farà també amb agents de paisà i també s'anuncia un servei especial de neteja per a la matinada del dia 29. L'inici de la berbena del dia de Sant Agustí s'avança a les 8 del vespre, dues hores i mitja abans que en les passades edicions.

L'Ajuntament intenta evitar l'efecte crida penalitzant la botellada des dels 400 als 3.000 euros. Serà la primera vegada que s'aplicarà l'ordenança de convivència que pretén evitar el desgavell i la brutícia d'altres anys a gran part dels carrers de Felanitx. Es tracta de reordenar la festa i que no acabi perdent les seves essències originals, han explicat des de l'equip de govern.

stats