Part Forana 20/04/2022

Així serà Sant Jordi a la Part Forana

La majoria de pobles han preparat un programa d'activitats complet per a la Fira del Llibre

ARA Balears
2 min
Una parada de Sant Jordi a Barcelona, el 23 d’abril de 2019.

Roses, llibres, dracs i bones paraules tornen aquesta setmana als carrers dels pobles amb motiu de Sant Jordi, després de dos anys de no celebrar la festa amb normalitat. Així, els principals municips de la Part Forana han preparat un programa complet d'activitats.

Manacor

A Manacor, les activitats comencen aquest dimecres i duraran una setmana, l'anomenada Setmana del Llibre de Manacor. L’Ajuntament ha plantejat la Diada de Sant Jordi, que enguany cau en dissabte, com un gran dia ple de literatura, cultura, teatre al carrer, art i música.

Una de les novetats més significatives és la descentralització de les activitats, amb la tradicional Fira del Llibre al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, però també amb una Fira del Llibre a Portocristo, que se situarà davant l’oficina municipal, i la instal·lació artística ‘Infants: artistes i poetes’, que restarà exposada fins dia 30 d’abril. Portocristo i Son Macià tindran també amb contacontes i tallers destinats als infants.

A banda d'això, es durà a terme la Marató de Contes, que a les 17 h i a les 18.30 h de dissabte permetrà gaudir de diferents propostes a diversos espais municipals. Finalment, el concert de la Banda Jove del Conservatori de Manacor clourà la Diada a les 19.30 h a la plaça del Convent. Altres insitutcions municipals, com la biblioteca, el teatre, la Institució Pública Antoni M. Alcover, el conservatori municipal i el museu d’història, també proposen activitats.

Inca

Per altra banda, a Inca les presentacions i els contacontes s'allargaran fins la setmana que ve, però els principals actes es duran a terme dissabte 23. La Diada s'inaugurarà amb una obra de teatre familiar i, seguidament, es farà entrega dels guardons del concurs de redacció i glosat dels premis Ciutat d'Inca i del Certamen Escolar de Relat Curt i Poesia. Durant tot el dia, es continuaran fent obres, jocs per als infants i concerts de música.

A més, tothom que vulgui es podrà apropar a llegir un poema o un fragment d'un llibre a Sa Capella de la Fundació Cultural es Convent. Durant tot el dia també hi haurà signatures d'autors com Guillem Seguí, Catalina Bordoy, Alexandre Alemany Moyà i Raquel Bennàssar.

Alcúdia

A Alcúdia faran doble celebració ja que, a més de la diada de Sant Jordi, es commemora el XXXII aniversari de la biblioteca Can Torró. Allà, cada dia s'hi faran activitats, la majoria dedicades als infants. L'acte central del dissabte és la festa dels Superlectors, amb el lliurament de premis i un espectacle infantil. Per acabar la jornada hi haurà el concert especial Sant Jordi a l'auditori, amb el cinquè encontre orquestral de les Illes Balears. Les activitats s'allargaran fins al proper dimecres.

Marratxí

En la mateixa línia, a Marratxí se celebra la Setmana de les Lletres, entre el 19 i el 23 d’abril, amb un programa d’activitats per a tots els públics en el qual destaca l'assistència d'escriptors i autors, majoritàriament marratxiners. Entre les activitats programades, hi haurà contacontes, tallers, teatre, presentació de llibres i el Bibliotrivial Sant Jordi 2022.

stats