Societat 09/03/2022

El Correllengua recorrerà 200 quilòmetres i aspira a aglutinar 5.000 persones

Joves per la Llengua reactiva l'emblemàtic esdeveniment, nou anys després

2 min
Imatge del darrer Correllengua a la plaça de Cort.

PalmaEl Correllengua tornarà a recórrer Mallorca, nou anys després de la darrera edició. El col·lectiu de Joves per la Llengua ha reactivat aquest esdeveniment, que és un dels més emblemàtics que es fan a l'Arxipèlag en defensa del català. Tindrà lloc del 22 al 24 d'abril i la flama passarà per 25 municipis de Mallorca. L'objectiu és aglutinar més de 5.000 persones, que recorreran gairebé 200 quilòmetres, des de Palma fins a sa Pobla.

L'acte inaugural tindrà lloc a la plaça de Cort i després la flama recorrerà Marratxí, Santa Maria, Consell, Alaró, Binissalem, Lloseta, Inca, Campanet i finalment arribarà a sa Pobla, on es farà un concert i un correfoc. Dia 23, la flama partirà de Pollença i recorrerà Alcúdia, Alaró, Llubí, Maria de la Salut, Petra, Sant Joan, Montuïri i finalment dormirà a Algaida, on es farà una ballada. Finalment, dia 24 passarà per Llucmajor, Campos, Felanitx, Porreres, Vilafranca i Manacor. En aquest darrer municipi es faran tres concerts: d'Auxil, OR i Vaivé.

"Som els fills dels joves que varen córrer en el seu moment i ens fa molt feliços poder tornar a ajuntar tanta gent", ha dit el president de l'associació, Pau Emili Muñoz, en roda de premsa aquest dimecres. Ha defensat que el Correllengua "és una festa, però també una reivindicació", i ha fet una crida "a tots els mallorquins i mallorquines a agafar la flama de la llengua i córrer en favor de la nostra llengua, en favor que sigui present en tots els àmbits de la vida diària".

Muñoz creu que "és una bona manera de reactivar la xarxa social a Mallorca" i assegura que el moviment de Joves per la Llengua revifa. "El que ens va encoratjar més va ser un concert aquest estiu a Bunyola, on hi havia 2.000 joves que ens vàrem ajuntar a escoltar música en català", ha contat. "Vàrem pensar que era el moment ideal per fer una passa més i tirar endavant el Correllengua", ha afegit.

Enguany, l'esdeveniment compta amb més de 300 voluntaris i ha rebut el suport de l'Ajuntament de Palma (que cedeix l'equipament per a l'acte inaugural), el Consell de Mallorca (que ha atorgat una subvenció de 20.000 euros) i el Govern (que pagarà un dels tres concerts). A més, Joves per la Llengua ha fet camisetes per a l'ocasió, que vendran a preus populars (entre tres i quatre euros la unitat).

Crítica al Govern

Muñoz ha agraït la col·laboració de les institucions en l'organització de l'esdeveniment, però també ha afirmat que la política lingüística del Govern "no és suficient". "Teníem moltes expectatives que no s'han complit". Com a exemple ha posat la llei educativa, que "és de molt mínims", ha qualificat. "Hauria d'haver estat molt més ambiciosa, i això vol dir defensar la llengua del territori".

Cal recordar que el primer Correllengua va ser el 1995 i va fer-se anualment durant gairebé 10 anys. El darrer es va fer el 2013 i va aglutinar més de 10.000 persones en tres recorreguts simultanis. El president del col·lectiu ha explicat que varen intentar engegar-ho abans de la pandèmia, però la crisi del covid-19 ho va aturar tot i no ha estat possible que es faci realitat fins aquest any.

stats