Societat 24/04/2023

El Gremi de Llibreters considera un "èxit absolut" el retorn de la diada de Sant Jordi a la Rambla

La decisió va permetre "una combinació perfecta" dels llibres i les roses, que es va traduir en més vendes

2 min
La Rambla de Palma per Sant Jordi

PalmaLa decisió de situar a la Rambla les paradetes de llibres que no es pogueren muntar a la plaça d'Espanya per les obres de remodelació d'aquest espai es va traduir en imatges històriques. Durant tota la jornada d'ahir, milers de persones varen passejar-se amunt i avall per la via, i de camí cap a la plaça Major, ubicació tradicional de paradetes. De fet, la Rambla va igualar –i a moments, superar– l'afluència de compradors i visitants de la plaça. Aquesta situació ha posat sobre la taula la proposta que les paradetes es mantinguin a la Rambla, també quan la plaça d'Espanya estigui de nou disponible. "No hi ha precedents d'afluències tan grans com les d'ahir, i són molts els llibreters amb qui he parlat i que estan disposats a repetir", explica Àlex Volney, president del Gremi de Llibreters de Mallorca.

A la Rambla varen compartir espai els llibres i les roses, les altres protagonistes de la diada de Sant Jordi. "La possibilitat d'unir en un mateix lloc les roses i els llibres dona com a resultat una combinació perfecta", explica Volney. "La Rambla és l'espai natural i més adequat, i es constata en el fet que el públic, i també els professionals, vàrem quedar encantats".

Per part seva, Joana Berber, de Llibres Ramon Llull, va estar tota la jornada d'ahir a la seva paradeta de la Rambla: "Va ser impressionant, la quantitat de gent que venia. La Rambla és un espai molt amable, que convida molt que la ciutadania es passegi i en el qual tots vàrem poder fer la nostra feina amb tranquil·litat", explica.

Volney recorda que en edicions anteriors ja s'havia proposat desplaçar la festa en aquest espai, "però per diferents raons no s'havia concretat i ara s'ha vist que és efectiu". Si més no, remarca que, "malgrat que no es recorden afluències tan grans com les d'enguany, això no vol dir que els nivells de facturació hagin augmentat en els mateixos valors". Aquesta situació és perquè, "pel fet de caure en diumenge, hi va haver llibreries –sobretot les més allunyades del centre– que a l'horabaixa varen tancar, mentre que en les edicions en què Sant Jordi cau entre setmana estan obertes. Durant la diada de Sant Jordi són tan important les vendes que es fan a les paradetes com les que es fan a les botigues".

stats