Part Forana 09/12/2021

El Govern es compromet a dur aigua potable també a Manacor

Es construirà una canonada des del dipòsit de Petra fins a un de nou previst a Manacor

ARA Balears
2 min
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el batle de Manacor, Miquel Oliver.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, han signat aquest dijous el Protocol general d’actuació entre l’Agència Balear de l’Aigua (Abaqua) i el Consistori amb l'objectiu de fixar la construcció d'una canonada d'aigua potable entre Petra i Manacor, quan el municipi ho necessiti.

El Protocol tindrà una vigència de quatre anys i posa damunt la taula el que ja està previst al Pla Hidrològic de les Illes Balears. Així, quan el Consistori necessiti un cabal d’aigua procedent de les fonts de subministrament de l’Agència igual o superior a 1.200.000 m3 anuals, es posarà en marxa el procediment. D'aquesta manera, arribarà aigua de qualitat a la zona costanera del municipi, a més de complementar la planta potabilitzadora a Manacor, segons ha explicat el batle.

Actualment, el projecte tècnic del tram de conducció d’aigua potable entre Petra i Manacor es troba en exposició pública. Inclou la construcció d’una canonada que anirà del dipòsit de regulació de Petra fins a un de nou previst a Manacor. A més, es fa comptes construir un ramal de sortida cap als dipòsits municipals existents al mateix municipi i es deixaran preparades les connexions que, en un futur, permetran estendre la xarxa d’abastiment cap al nord (Portocristo i Cala Millor) i cap al sud (Felanitx, Campos, Santanyí i ses Salines).

Mentrestant, la primera fase del projecte (Maria de la Salut-Petra) està actualment en execució i es calcula que les obres finalitzin el 2022. Llavors, l’aigua potable arribarà als municipis d’Ariany i Petra.

Pel que fa als problemes d'aigua de la Mancomunitat del Pla, el conseller ha assenyalat que està previst signar prest un protocol similar per fer-hi arribar l’aigua potable des del dipòsit de Maria de la Salut.

stats