Publicitat
Publicitat

Tres denunciats per l'ús il·legal d'animals exòtics en espectacles a Eivissa

La Guàrdia Civil va decomissar un tití, un guacamai i dues serps pitó reial

La Guàrdia Civil va realitzar dilluns un operatiu a Sant Antoni per localitzar i identificar persones que realitzassin activitats lucratives amb animals a la via pública i de manera il·legal.

L'operatiu va deixar denúncies a tres persones identificades per realitzar aquesta activitat lucrativa i amb l'aprehensió d'un primat perquè el seu propietari mancava de documentació CITES (Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre) que habilita a tenir aquest tipus d'animals.

En concret, les tres persones denunciades per realitzar aquesta activitat tenien un exemplar de guacamai llaura ararauna, dues serps pitó reial i l'exemplar de tití comú.

L'activitat lucrativa que duien a terme aquestes tres persones consistia a usar els animals com a reclam, ja que els exhibien en zones d'oci on hi ha gran concentració de persones, sobretot turistes, dins del municipi de Sant Antoni.

Segons la Guàrdia Civil, després de cridar l'atenció dels turistes, els conviden a posar amb els animals per realitzar-los fotografies i els cobren un preu que oscil·la entre els 5 i els 10 euros.

L'operatiu va ser dirigit per agents del Seprona, al costat del veterinari oficial pertanyent al Departament de Ramaderia del Consell Insular d'Eivissa i agents de la Guàrdia Civil Sant Antoni de Portmany.

Es dóna la circumstància que a mitjan juliol la Guàrdia Civil va informar sobre la confiscació d'una altra monea tití que també era utilitzada per a finalitats lucratives a Sant Antoni.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF