L'escola infantil Sa Torre de Manacor també impartirà Primària després de la reforma

El centre, fora de servei per una plaga de formigues blanques, es rehabilitarà completament

La reforma de l’escola d'Educació Infantil Sa Torre de Manacor començarà enguany. La intervenció es fa arran que una plaga de formigues blanques afectà l'any passat les bigues de fusta de l’estructura i obligà a traslladar els alumnes a l'edifici de l’IES Manacor.

La reforma inclou una reestructuració dels espais, que permetrà incorporar al centre els sis cursos de Primària. D'aquesta manera, el centre oferirà Educació Infantil i Primària d’una línia per a gairebé 300 alumnes.

Les obres costaran un milió d’euros i inclouen la renovació de tota la coberta, la instal·lació elèctrica, el sistema de calefacció, la instal·lació d'ascensors i la garantia d'una accessibilitat completa.

En una darrera trobada entre la Conselleria d’Educació, l'Ajuntament i la comunitat educativa, s'ha analitzat el projecte de rehabilitació. Amb els suggeriments que han fet les famílies i l’equip docent del centre s’està redactant el projecte definitiu de les obres, "que previsiblement es podran començar després de l’estiu", segons la batlessa i delegada d'Educació, Catalina Riera. 

La Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres del Govern preveu que les obres durin uns nou mesos i es desenvolupin durant el curs 2019-2020. "Volem agrair a la Conselleria que hagi entès i compartit la necessitat d’aquesta reforma i també la voluntat que ha tingut per arribar a acords i la possibilitat que ens han donat de participar en el projecte", ha afegit Catalina Riera.

Espais multifuncionals

El projecte preveu que les aules que han d’acollir l’alumnat d’Educació Infantil ocupin la planta baixa de l’edifici. S’instal·laran nous banys que multiplicaran els actuals i les aules de Primària ocuparan la resta del centre. A més, gràcies a les aportacions fetes pels pares i mares i per l’equip docent, s’han introduït al projecte sistemes que permetran connectar les aules i crear espais amplis i multifuncionals.