Sopa de Cabra està contractat per actuar a Pollença des de l'1 d'abril

Onada de crítiques al pacte de govern de dretes per l'intent del batle actual de suspendre el concert del 10 d'agost

L'anunci de l'actual batle de Pollença, Tomeu Cifre, aquest dilluns a Ràdio Pollença, en què  plantejava la suspensió del concert de Sopa de Cabra, previst per al 10 d'agost, ha creat una onada de crítiques de molta gent que ja té l'entrada adquirida i també de l'oposició municipal. Junts Avançam, l'anterior grup de govern, ha recordat que el concert està contractat des de l'1 d'abril amb Zoo Music Produccions. Del grup de rock català en forma part el jove teclista pollencí Ricard Sohn Colom.

El batle Cifre al·lega que el recinte, el camp d'esports de Can Escarrintxo, no té contracte de lloguer en vigència per acollir el concert. Des de Junts se li recorda que el conveni expirava a mitjan 2019, després de les eleccions que guanyà Cifre i que, per tant, corresponia al batle entrant renovar-ne el contracte.

"Tots els tràmits tècnics, pressupostaris i administratius s'havien realitzat", assegura Junts Avançam en un comunicat en què demana al nou equip de govern (Tots, PP i UMP) la "lleialtat institucional de compliment de tots els compromisos que va deixar emparaulats l'equip de govern anterior", a què s'havia compromès el nou pacte municipal de dretes.

Motivació ideològica

"No entenem les manifestacions del batle de voler suspendre el concert, que deuen respondre a motius ideològics", subratlla Junts en el comunicat, en què responsabilitza Tomeu Cifre si el concert de rock en català no té lloc, tal com estava programat. "El recinte de Can Escarrintxo disposa del Pla de Seguretat" per a la realització del concert, segons Junts Avançam.

"Segurament, Cifre vol fer veure unes irregularitats que no hi ha per llavors dir que ell ho ha arreglat tot. És el seu estil", expliquen des de Junts. Per a aquest dimecres està prevista una reunió del batle amb el responsable de Zoo Music Produccions per analitzar la viabilitat del concert, que segons el batle no està assegurada perquè no hi ha el recinte amb el contracte de lloguer corresponent. L'ARA Balears ha intentat, sense èxit, recollir l'opinió del batle Cifre, per saber si manté o no la suspensió d'un dels concerts més esperats de l'estiu a Mallorca.