Salvem Portocolom demana una reunió de totes les administracions per definir un pla de protecció

La plataforma veïnal es mostra preocupada per la degradació de l'alguer de la badia

El col·lectiu Salvem Portocolom, que lluita per frenar el procés de degradació en què ha entrat els darrers anys aquesta zona costanera de Felanitx, demanarà una reunió a les institucions implicades en la protecció de la franja litoral per tal de definir un pla que posi fi a la "inacció" dels departaments públics amb competència a la zona. A hores d'ara, un dels problemes que més batega entre l'opinió pública és la protecció de l'alguer de la badia.

Aquest dimarts, la plataforma s'ha reunit amb el cap de Demarcació de Costes del govern central, Carlos Simarro, per discutir sobre la preservació de l'alguer de Portocolom. Salvem Portocolom demana un conveni perquè els agents de PortsIB puguin controlar el fondeig dins la zona, que és competència de Costes. També s'ha demanat la delimitació clara del canal d'entrada, "just allà on hi ha l'alguer".

Segons la plataforma, la instal·lació de balises lluminoses augmentaria la protecció de l'espai marítim on creix la posidònia, "ja que dins el canal no es pot fondejar i els agents de PortsIB hi poden intervenir si hi ha fondeig". Una altra petició ha estat demanar la instal·lació de boies de fondeig diürn per a embarcacions amb eslora inferior a set metres. Simarro creu que aquestes haurien de ser de pagament i la gestió hauria de dependre de l'Ajuntament.

"Veient com les diferents administracions s'espolsen les puces i es passen la pilota entre elles, creim que és necessari una trobada multilateral on hi hagi la Conselleria de Medi Ambient, PortsIB, Demarcació de Costes i l'Ajuntament de Felanitx", proposa la plataforma. "Si no és així, l'alguer de Portocolom continuarà en regressió i desprotegit", adverteixen des del col·lectiu veïnal que vetla per un port més sostenible.