Porreres tindrà la circumval·lació acabada l'estiu del 2019

L'Ajuntament adjudica el projecte de la ronda que unirà les carreteres de Montuïri i Vilafranca

El poble de Porreres tindrà l'anell de circumval·lació acabat el proper estiu. L'Ajuntament ha aprovat l'adjudicació de l'obra del darrer tram de ronda que ha facilitar la connexió entre les carreteres de Montuïri i Vilafranca, a través del carrers de la Santa Creu i del Pont. El projecte, que havia sortit a concurs per un milió d'euros, ha estat adjudicat a la constructora Maties Arrom Bibiloni S.L. per 850.000 euros.

El període d'execució és de vuit mesos. Per tant, la previsió municipal és que aquest darrer tram de circumval·lació pugui ser obert al trànsit l'estiu del 2019. Aquesta obra viària desviarà una part del trànsit que ara ha de passar pel centre de la vila.

L'anell de connexió entre les carreteres de Campos, Llucmajor, Felanitx, Montuïri i Vilafranca quedarà acabat amb aquesta obra i facilitarà la mobilitat interior. La batlessa, Xesca Mora, ha explicat que al concurs d'aquest projecte s'hi han presentat vuit empreses.

Pla financer

En el ple ordinari d'octubre, l'Ajuntament ha aprovat el Pla econòmic financer per tal de complir la regla de despesa de la liquidació del pressupost del 2017, en què l'Ajuntament es va excedir uns 100.000 euros. Xesca Mora va dir que l'equilibri financer arribarà amb els ajustos pressupostaris d'enguany i del document econòmic municipal que s'ha d'aprovar per a 2019. 

La retirada del projecte de reforma del pati de l'Escola Nova, amb un cost de 65.000 euros i proposat a través del pressupost participatiu, permetrà cobrir la major part de la reducció de la despesa necessària. Aquesta obra s'ha descartat, atès que era incompatible amb el projecte de reforma integral del centre educatiu. Els altres 35.000 euros per cobrir la llacuna pressupostària s'aconseguiran reduint lleugerament la inversió del 2019.

"Tenim uns comptes sanejats, complirem tots els apartats de la regla de despesa i les factures es liquidaran en 14 dies, lluny dels 30 de límit màxim", ha assegurat la batlessa. No obstant això, des del PP, Mateu Sunyer destacà que el fet d'haver retirat el projecte estrella del pressupost participatiu (la reforma del pati de l'Escola Nova) podria desactivar la participació ciutadana, ja que la darrera convocatòria va tenir un concurrència de només el 6% de la població.

Això, sumat al retard dels altres dos projectes escollits pels veïns obligarà l'Ajuntament a mobilitzar-los a les properes convocatòries, segons adverteix el PP, grup majoritari a l'oposició, i reconeix l'equip de govern (El Pi).