Pollença obre un cicle de debat sobre les problemàtiques socials

L'Ajuntament organitza la sisena edició de les jornades sobre l'atenció als col·lectius més necessitats

A partir d'aquest dimarts, dia 9, fins diumenge 14 d'octubre tindran lloc les VI Jornades Socials de Pollença. Els debats i conferències es faran al Club Pollença (20 h) i la clausura, al convent. Sota el lema 'Treballam amb les persones i per les persones', l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament ha organitzat unes jornades en què han participat un bon nombre de persones que treballen per fer front a les problemàtiques socials.

Des dels inicis, aquestes jornades serveixen per connectar la ciutadania amb les associacions que treballen al municipi i que tracten distintes situacions en el món de l'atenció social. Una vintena d'entitats han presentat els seus projectes, les seves activitats i els seus productes a fi de donar-se a conèixer, demanar ajuda i exposar la problemàtica davant la societat.

'Renda mínima, renda bàsica i la Carta social europea' és el títol del primer debat, amb què demà s'obriran les jornades, organitzat per l'Associació Cap Endavant i la plataforma Garantim les Pensions. Dimecres, Dentistas sobre Ruedas parlarà de diversos aspectes del voluntariat. Dijous, l'associació Aldaba organitza una xerrada sobre la protecció de les persones en situació de vulnerabilitat, i dissabte hi ha programada la projecció del curtmetratge 'Non é volaré' i una posterior taula rodona amb el títol 'Resiliència, aprendre de la malaltia'.

El diumenge, al convent, entre les 10 i les 14 h hi haurà una gimcana per a infants d'entre 6 i 12 anys i diversos tallers de corda i joguines, i també es podrà presenciar l'exposició de dibuixos de l'alumnat de 5è i 6è de Primària, sota el lema 'Què és per a tu la solidaritat?'.