El PSOE-Binissalem denuncia que l'Ajuntament té un treballador sense contracte

El batle dona per fet que és una persona lligada a empresa privada i acusa els socialistes de cercar polèmica

El grup municipal del PSOE a Binissalem ha denunciat el fet que l'Ajuntament tingui un treballador, "que sense constar que estigui contractat, du a terme tasques de manteniment que corresponen a la brigada municipal, i diu que les fa seguint ordres del batle", Víctor Martí (Unió per Binissalem).

El PSOE, a través de la seva portaveu, Pepa Ramis, desconeix si aquest treballador, "triat a dit pel batle", té una relació contractual directa amb l'Ajuntament. Ramis es queixa de la manca de resposta a aquesta situació per part del batle.

Inicialment, segons explica Ramis a l'ARA Balears, aquesta persona treballà contractada a través del SOIB. "Suposam que després degué arribar a un acord per continuar fent feina. En diferents ocasions hem demanat informació i a hores d’ara no tenim cap resposta. El batle fa el sord davant la nostra demanda d’informació i transparència", afegeix la portaveu socialista.

El representants sindicals del treballadors de la brigada també han sol·licitat a Víctor Martí informació relacionada amb aquest treballador. La UGT ja ha denunciat el cas a Inspecció de Treball, assegura Pepa Ramis, insistint que "demanam les factures sobre les feines que executa i el batle no ens les fa arribar".

Els socialistes expliquen que "no és normal que el màxim responsable d’un ajuntament prefereixi derivar tasques pròpies d’un treballador municipal a un assessor personal o a una empresa privada que ha de pagar, tot i tenir el material i els recursos humans disponibles".

"Aquest treballador, que diu que està a les ordres del batle, primer duia indumentària de l'Ajuntament, i quan començàrem a demanar per la seva situació contractual va deixar de dur-la", subratlla Ramis.

Per la seva part, el batle, ha assegurat que, "la persona a la qual se deu referir el PSOE estarà contractada per una empresa que, com fan altres 40 o 50 empreses, presta un servei i factura a l'Ajuntament". Martí assegura que el PSOE "cerca polèmica", i que la informació demanada "ja se li ha fet arribar o està a punt".

Un batle en minoria

Cal recordar que Víctor Martí, com a cap d'Unió per Binissalem, que té dos regidors, arribà a la batlia el 10 de març de 2018, amb el suport del PP, amb un pacte de govern que es trencà pocs mesos després. Ara, UxB governa en minoria, davant una oposició majoritària: PP (5), MÉS (4) i PSOE (2).