Nou enllumenat exterior per als molins més emblemàtics de Manacor

L'Ajuntament vol que els elements patrimonials siguin més visibles durant la nit

El molí d'en Fraret, que acull la secció etnològica del Museu de Manacor, i el molí d'en Polit, que, a més de ser la seu dels Glosadors de Mallorca, acull actes, conferències i cursos de l'Ajuntament i de moltes de les entitats del municipi, han estrenat il·luminació nocturna exterior.

La nova instal·lació elèctrica dels dos molins manacorins "és energèticament eficient perquè hi hem utilitzat tecnologia led amb l'objectiu de fer visible l'immens patrimoni que acullen els diferents barris i nuclis de Manacor", ha explicat el regidor de Serveis Generals, Joan Sagrera.

Un molí a les fosques

"El molí d'en Polit no tenia il·luminació exterior i hi hem instal·lat un nou sistema elèctric que permetrà il·luminar el molí durant les nits. A més, s'hi podrà connectar l'enllumenat nadalenc quan faci falta", ha explicat el cap de la brigada municipal, Antoni Barceló. Pel que fa al molí d'en Fraret, "el sistema d'il·luminació exterior fa anys que era inutilitzable perquè s'havia degradat i amb aquesta actuació l'hem reparat. Hi hem instal·lat focus led de 100 W de potència", ha afegit.

Així, la brigada municipal ha pogut fixar com a objectius la millora de places i carrers, la retirada de material elèctric obsolet de les façanes i de la via pública, la reparació de les avaries històriques de l'enllumenat públic, les inspeccions a les instal·lacions elèctriques dels edificis públics per millorar-ne l'eficiència i la millora de l'entorn dels elements patrimonials del municipi.

"Amb aquestes mesures, hem aconseguit que la brigada pugui dedicar-se al manteniment i la millora de punts concrets del municipi i, per això, també hem equipat els treballadors amb maquinària moderna i adequada als nous objectius", conclou el regidor Joan Sagrera.