Part Forana 22/08/2018

Manacor reparteix aquest estiu 10.000 cendrers entre els banyistes

L'Ajuntament se suma a les iniciatives per reduir la contaminació a les platges

Ara Balears
2 min
Manacor reparteix aquest estiu 10.000 cendrers entre els banyistes

ManacorUn dels residus més presents a les platges de Manacor i de tot Mallorca són les llosques de cigarret. Els experts calculen que aquest residu representa al voltant del 80% de la brutícia que es concentra cada estiu als arenals illencs. Per això, des de la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Manacor s'ha decidit actuar-hi repartint 10.000 cendrers entre els banyistes que visiten la zona costanera.

"Sabem que a tota l'illa diversos col·lectius fan feina en la retirada de llosques de les platges i des de Manacor hi hem volgut posar el nostre granet d'arena i per això facilitam als fumadors aquests nous cendrers", ha explicat la regidora de Turisme, Antònia Llodrà. De fet, el contracte de gestió de les platges ja preveia aquesta campanya com una millora, segons la regidora.

La concessionària de les platges és qui ha assumit la despesa que suposa fabricar i repartir els cendrers, amb l'objectiu de mantenir els arenals nets i lliures de contaminació. Els operaris del manteniment de les platges del municipi de Manacor intenten retirar les llosques de l'arena, però aquest residu no suposa només un problema visual. La química que conté un cigar pot arribar a contaminar uns cinquanta litres d'aigua de la mar i una llosca tarda devers deu anys a degradar-se i desaparèixer de la natura.

A més amb cada cendrer que es reparteix a les platges manacorines es donen a conèixer algunes pràctiques ambientals. Així es demana als banyistes que utilitzin els cendrers, que respectin el sistema dunar i la vegetació, que utilitzin les papereres i que separin bé els residus en els contenidors de recollida selectiva o que respectin el descans dels altres escoltant música amb auriculars o amb el volum fluix.

Bones pràctiques

En la llista de bones pràctiques ambientals a les platges també hi figura la prohibició d'encendre focs i d'acampar i també es demana que es respectin els advertiments i els senyals que figuren a les platges, com la prohibició d'anar-hi amb cans o la prohibició de dur fins a l'arena botelles de vidre. "Pensam que és una primera passa per fer prendre consciència a la ciutadania de les conseqüències que té embrutar les platges, però volem implicar molta més gent en l'objectiu de conservar el nostre litoral i de fomentar el respecte per la natura i cap a tota la gent que gaudeixi de les platges del nostre municipi", conclou la regidora de Turisme..

stats