Manacor celebra 20 anys de comerç just amb s'Altra Senalla

El moviment solidari arrancà amb l'empenta d'un grup de joves del Casal de la Pau

Fa vint anys des que un grup de joves voluntaris del Casal de la Pau de Manacor va obrir la primera botiga de productes de comerç just a la ciutat. Durant aquest cap de setmana han conclòs els actes per commemorar la fita assolida. "En tot aquest temps, la botiga i la gent que treballa per a la difusió del comerç just com a eina per disminuir les desigualtats i per potenciar l’economia social i solidària han anat canviat. El camí no sempre ha estat fàcil, però hem incorporat nova gent i després de vint anys som aquí", va agrair la presidenta de l’associació Casal de la Pau-s’Altra Senalla, Joana Galmés.

La Institució Alcover ha acollit l’acte de clausura del cicle de celebracions dels 20 anys de comerç just a Manacor. Tallers, dinars de germanor i concerts han format part del programa que s’ha cuit des de la botiga de l'entitat, al carrer Bosch, des d’on durant tot l’any s’organitzen activitats de sensibilització i educatives enfocades a alumnes de tota la comarca. "Els pobles i les ciutats no només són cases, carrers i places sinó que són les persones allò que més importa i Manacor té un gran patrimoni en persones, persones que formen part de l’enorme teixit associatiu del municipi", destacà la batlessa, Catalina Riera.

Des de l'Ajuntament es valoren els vint anys d'un projecte que defensa la igualtat d’oportunitats, el consum responsable, la justícia social i la solidaritat arreu del món. Ho va remarcar la batlessa durant el seu parlament. Des de l’Ajuntament i amb motiu dels vint anys de l’associació es va entregar al Casal de la Pau-s’Altra Senalla un dibuix fet pels usuaris de l’associació pro salut mental de Manacor Estel de Llevant.  

Crida a la solidaritat

Des de la federació s’Altra Senalla, que agrupa botigues de comerç just arreu de les Illes Balears, Ana Marto va destacar que "compartim el somni que el comerç mundial sigui just perquè el que realment importa és que tots omplim la senalla dels productes que els artesans, pagesos i productors d’arreu del món necessiten que comprem per viure amb dignitat". A l’acte també participaren el director general de Cooperació del Govern de les Illes Balears, Antoni Servera, i el representant de l’obra social de Caixa Colonya, Tomeu Jaume. A més, també hi intervingueren els músics José Leoncio García, que interpretà una peça al piano mentre es projectaven fotografies de record, i el guitarrista Damià Timoner. La vetlada va acabar amb un tast de productes de comerç just.