Manacor acollirà el 8è mundial d'Scrabble en Català

La competició cultural tindrà un rècord de participació

Falten poc menys de dues setmanes perquè se celebri a Manacor la vuitena edició del campionat mundial d'Scrabble en Català. Serà la primera vegada que la màxima competició d'aquest joc de taula arribi a l'illa de Mallorca.

El mundial de Scrabble en Català ha estat organitzat conjuntament per l'AJUSC (Associació de Jugadors d'Scrabble en Català), el Club Scrabble Manacor i la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, i ha comptat amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Manacor.

Més de trenta jugadors vinguts del Principat de Catalunya competiran juntament amb els jugadors locals per assolir un dels llocs del podi final. L'esdeveniment es mou en xifres de rècord i ara mateix ja són 83 persones les que hi han confirmat la seva participació, segons fonts de l'organització.

Cal tenir present que el mundial més concorregut fins ara va ser el darrer, amb un total de 68 participants. En les set edicions anteriors només tres jugadors han aconseguit la victòria final: Miquel Sesé, Joan Ramon Manchado i Marc Vigo, l'actual campió.

Tots tres seran a Manacor per intentar guanyar novament el mundial, però tindran davant jugadors de prestigi i experiència contrastada, com el mediàtic Màrius Serra i també Lluís de Yzaguirre, Anna Genís, Ernest Teniente... Caldrà veure també quin paper hi poden tenir els mallorquins del Club Scrabble Manacor i del Club Scrabble Palma: Maribel Servera, Mateu Xurí, Antoni Riera, Joan Pascual, Maria Moll, Carles Llull...

L'acte d'obertura de la competició, que es disputarà a la nova seu de l'associació per a persones amb problemes de salut mental Estel de Llevant, tindrà lloc dissabte dia 17 de novembre a les 10 h. D'aleshores fins l'endemà, diumenge, s'han de disputar un total de deu rondes i més de 300 partides per decidir qui serà el nou campió. El lliurament de premis i l'acte de cloenda del mundial serà diumenge dia 18 a les 14.45 h.