Llucmajor trasllada la biblioteca al convent de Sant Bonaventura

L'espai de lectura i consulta ha canviat tres vegades d'ubicació en els darrers 10 anys

El convent de Sant Bonaventura de Llucmajor es va ampliant com a centre cultural amb l'arribada del servei de biblioteca municipal, que des del 2012 estava ubicat a l'edifici Ca ses Gotleves, del qual ocupava prop de 300 m2.

Tres sales del convent, que sumen 420 m2 i acullen prop de 25.000 llibres, s'han estrenat aquest migdia com a nova biblioteca, a la primera planta de l'edifici modern annex al claustre. "La humitat i la manca d'espai a Ca ses Gotleves ens varen obligar a cercar una alternativa", ha dit el regidor de Cultura, Lluís Segura, a l'hora de presentar les noves instal·lacions, juntament amb el batle, Gori Estarelles, i els representants de la resta dels partits de l'Ajuntament.

La nova biblioteca té tres sales independents: una sala per a la lectura de premsa i les darreres novetats literàries, una sala infantil amb un petit espai per a jocs i una sala d'estudi. "Tot i que formen un cos únic, estan aïllades acústicament", ha afegit Lluís Segura, que ha recordat que la biblioteca municipal s'ha hagut de canviar de lloc tres vegades en només deu anys. Ara hi ha l'esperança que la nova ubicació sigui definitiva.

Espai en creixement

"L'objectiu que el convent esdevingui l'espai integral de la cultura es va consolidant", ha destacat el delegat de Cultura. "És com un ésser viu, que sempre està en continu creixement", ha afegit en acabar la seva intervenció, i abans que el batle qualificàs el nou espai d'"autèntica joia" per a la cultura. En els darrers mesos, el convent, a més de la biblioteca, ha acollit l'arxiu municipal, un dels més valuosos de Mallorca.