Inca promou un projecte per lluitar contra la violència masclista

Es programen tallers i cursos formatius per divulgar la problemàtica

L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa el projecte 'Inca donant la xapa contra la violència de gènere'. La iniciativa que neix amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la igualtat de gènere i la violència masclista. 

El projecte es desenvoluparà al llarg dels anys 2019 i 2020 i es focalitza bàsicament en cinc eixos principals. Per una banda, es pretén donar més visibilitat a l’Espai Dona i tots els serveis que ofereix. Per aquest motiu, entre altres accions, s’incrementarà el nombre i la qualitat dels tallers i activitats que desenvolupa aquesta entitat.

D’altra banda, es desenvoluparà també una campanya de conscienciació contra la violència de gènere i es continuarà donat suport a les accions promogudes per la campanya 'No i Punt!'. A més, en el marc d’aquest projecte, es duran a terme també iniciatives i activitats per promoure dates commemoratives com el 8 de març o el 25 de novembre, entre els diferents grups poblacionals.

'Inca donant la xapa contra la violència de gènere' inclou accions formatives per dotar el personal del consistori, centres de salut, entitats, personal d’escoles, etcètera, dels coneixements necessaris sobre violència masclista i tots els recursos i serveis que tenen al seu abast.

Espai Dona

Segons les dades extretes a la prospecció realitzada pel Pla d’igualtat municipal d’Inca, les persones residents al municipi puntuen amb un 3,5 sobre 10, la situació d’igualtat a la ciutat; i només dues de cada nou persones coneixen l’Espai Dona.

En aquest sentit, Antònia Maria Sabater, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, ha assenyalat que 'Inca donant la xapa contra la violència de gènere' és una campanya molt necessària al municipi, a causa de la poca conscienciació de la població en general sobre la igualtat de gènere i sobre la violència masclista".