El Govern invertirà un milió d'euros a la zona portuària de Portocristo el 2017

Aquest dimecres s'han enderrocat els quatre vells escars del moll, després de 15 anys de conflicte amb els propietaris

Des d'ara i fins a finals de 2017, la Conselleria de Territori Energia i Mobilitat invertirà prop d' un milió d'euros en diverses actuacions a la zona portuària de Portocristo. Així ho ha explicat el conseller Marc Pons, que ha visitat la zona just el dia en què s'enderrocaven els quatre escars que quedaven damunt el moll i que, a causa del seu mal estat, suposaven un perill per a la seguretat pública.

La major part d'aquesta partida serà per a les "obres de consolidació", amb un pressupost de 750.000 euros. El projecte ja està pràcticament enllestit i el plec de condicions tècniques per a la seva licitació podria sortir a llum durant el gener o el febrer de l'any que ve, amb un termini d'execució de cinc mesos. Caldrà determinar si la intervenció es faria abans de l'estiu, si hi ha compromís del constructor, o en tot cas s'iniciarien a finals de la propera temporada turística, segons ha avançat el conseller. La segona obra en importància és l'enderroc dels escars i la construcció d'un magatzem en el seu lloc, amb una inversió al voltant de 200.000 euros, i finalment la reforma dels serveis públics a l'edifici portuari amb una despesa de 45.000 euros.

Pons ha visitat la zona acompanyada del delegat municipal de Portocristo, Joan Gomila, el director general de Ports, Xavier Ramis, la regidora socialista, Núria Hinojosa, i tècnics d'obra. Joan Gomila ha agraït que el conflicte dels escars hagi acabat i que el Govern projecti millores en una de les zones més emblemàtiques al principal nucli residencial i turístic de Manacor. "Els ports són infraestructures estratègiques per a l'economia de les Illes", ha subratllat el conseller de Territori,  i per això ha remarcat la importància de comptar amb els equipaments adequats.

Els quatre escars, dos de caràcter públic i dos de privat, desapareixeran de la silueta urbanística del port i donaran pas a un magatzem de serveis portuaris. S'ha tancat el procés de drets dels antics propietaris, que els han conservat des dels anys 30 i pels quals el Govern haurà de compensar, ara, econòmicament.