El Govern inicia l'ampliació de l'Hospital de Manacor la propera setmana

La primera fase inclou ampliar Urgències, amb una inversió de 2,3 milions d'euros

La Conselleria de Salut ha anunciat per a la setmana que ve l'inici de les obres de la primera fase d'ampliació de l'Hospital Comarcal de Manacor. Aquesta primera intervenció preveu la reforma i l’ampliació de l'àrea d’Urgències amb dues plantes d' uns 500 m2. Una planta soterrada acollirà diverses dependències no assistencials i el taller d’electromedicina, mentre que la planta principal serà una nova àrea d’observació amb 16 boxes i una àrea diferenciada per a l’atenció pediàtrica.

Les obres de reforma duraran aproximadament quinze mesos. El cost previst en el Pla director per a aquesta fase és de 2,3 milions d'euros. Des de la gerència del centre hospitalari s'ha previst un conjunt de mesures urgents que afectaran els usuaris i el personal. La més imminent són els canvis de circulació, que hauran de tenir en compte els usuaris que acudeixin al servei d’Urgències.

Entre els dies 12 i el 16 de febrer s’instal·laran els nous senyals indicadors dels canvis en la circulació, per orientar els usuaris que hagin de dirigir-se a Urgències, on només podran passar els vehicles que traslladin pacients.

Un acompanyant per pacient

També hi haurà canvis en tema d'acompanyament. Només estarà permès que entri al servei un sol familiar amb cada pacient. A la porta d’entrada es proporcionarà una targeta d’autorització, que s’haurà de tornar en sortir. Totes aquestes noves regulacions es poden trobar en un fullet informatiu que es repartirà als centres de salut, a les farmàcies i als ajuntaments.

Des de la direcció de l'hospital s'insisteix que, abans d’acudir al servei d’Urgències, és important consultar el metge de família del centre de salut corresponent o el servei del 061.

La gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, demana als usuaris que disculpin les molèsties d'unes obres que pretenen millorar la seva atenció. En aquest sentit, Vadell ha afegit que s'intentarà que les obres afectin tan poc com sigui possible l’activitat assistencial de l’hospital.