Felanitx mantindrà el model de Sant Agustí després de rebaixar-hi l'incivisme

L'avançament horari de la revetla i la prohibició de posar música al carrer i fer botellada redueixen els incidents

L'Ajuntament de Felanitx s'havia plantejat canviar el model de les festes de Sant Agustí, si enguany es repetia el desgavell dels darrers anys als carrers durant la jornada del 28 d'agost. Mesures com prohibir la botellada i la música dels bars al carrer, barrar l'entrada en vehicle a la ciutat o l'avançament de l'horari de la revetla han fet que la recent edició festiva transcorregués sense incidents destacables i amb un bon grau de civisme. Aquest és el balanç general que n'ha fet  l'equip de govern.

"Ens hi jugàvem el model dels darrers anys", ha assegurat aquest dilluns el batle, Jaume Montserrat, acompanyat per les regidores de Festes, Dami Massutí; de Seguretat Ciutadana, Melanie Mesquida, i la delegada d'Igualtat, Maria Mesquida.

El Sant Agustí 2019 és el primer dels darrers anys en què els veïns no han tingut la sensació d'invasió ni desbordament, com tampoc de perill per a la seguretat. A més, la neteja immediata de les vies públiques ha fet percebre als ciutadans una tornada a la normalitat excepcional, segons el batle.

Un centenar de multes

Melanie Mesquida ha destacat que les forces de seguretat han tramitat un centenar de sancions per fer botellada, orinar al carrer, consum i tinença de drogues. Els filtres policials a les entrades del poble han tingut un efecte dissuasiu per a la gent que no estava disposada a seguir les normes cíviques.

Pel que fa a la problemàtica d'assetjament, Maria Mesquida ha subratllat que durant les festes no hi ha hagut cap incidència remarcable, "però no cal relaxar-se" amb vista a les properes edicions. El batle, tot i l'èxit d'enguany, ha explicat que "encara queden alguns punts a millorar" i que l'equip de govern treballarà en aquesta direcció.