Comença l'enderroc dels habitatges més afectats per la torrentada

L'Ajuntament de Sant Llorenç estudia la compra de l'immoble del final del carrer Pou per connectar-lo amb el carrer d'Ordines

Aquest dijous s'han iniciat a Sant Llorenç les tasques per enderrocar els tres habitatges més afectats per les inundacions del passat 9 d'octubre, que estan situats al carrer Major, al carrer del Pou i al carrer de Son Servera. Tot i això, la maquinària pesada no hi intervindrà fins que no s'hagin retirat els elements perillosos, com la uralita, de les llars que s'han de derruir.

Dels 400 immobles inspeccionats al municipi de Sant Llorenç, tres han de ser derruïts, 50 requereixen un reforç i la resta necessiten, en major o menor grau, retocs interiors i obres de manteniment. Resta encara que els tècnics d'arquitectura puguin visitar uns altres 50 edificis, a l'espera de poder-ne localitzar els propietaris.

Aquest dijous a migdia, equips especialitzats estan retirant diverses làmines d'uralita d'una porxada de la casa del carrer Major que ha de ser enderrocada. L'immoble del final del carrer del Pou, vora la plaça de l'Ajuntament, també està molt afectat i s'haurà de tomar. Fonts municipals han indicat que l'Ajuntament està estudiant la possibilitat d'adquirir el terreny, ja que facilitaria obrir el carrer del Pou cap al carrer d'Ordines i el centre guanyaria una mica d'espai amb la connexió d'aquest dos vials.

Roba per a les entitats socials

D'altra banda, l'Ajuntament està procedint a evacuar el centre cultural Espai 36, que va esdevenir seu operativa del repartiment de roba i equipament personal de primera atenció durant els dies posteriors a la torrentada. Ara, tot el material sobrant es remet a diverses entitats socials, com Cáritas i Ca l'Ardiaca, entre d'altres.